10 [IAN 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 10 ianuarie 2020

S-a publicat în Monitorul Oficial! E pentru șoferi

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3010 vizualizari 0 comentarii

Vești bune pentru șoferi. Pe 9 ianuarie s-a publicat în Monitorul Oficial ordonanța de urgență care printre altele prevede  plafonarea valorii punctului de amendă la 145 de lei. În  perioada 1-8 ianuarie 2020, șoferii au plătit amenzile la valoarea de 223 de lei punctul, ca urmare a majorării salariului minim pe economie la 2230 de lei de la 1 ianuarie.                            
Până joi când s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de plafonare a  punctului de amendă, la Buzău  au fost date inclusiv amenzi la cuantumul maxim, de  4405 de lei, pentru șoferi care au condus cu viteze foarte mari în localitate. Dacă se vor considera nedreptățiți în vreun fel, contravenienții pot depune contestație, iar instanța va decide dacă ei vor plăti amenzile majorate, aplicate  în perioada 1-8 ianuarie când punctul de amendă a fost 223 de lei, ori vor achita sancțiunea, după ce punctul de amendă a fost plafonat.
Însă, cel mai probabil ei vor trebui să se conformeze legislației în  vigoare la momentul la care au comis contravenția la Regimul Rutier.
Etichete: șoferi |  Monitorul |  Oficial |  pentru |  publicat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU