19 [IUN 15] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 19 iunie 2015

S-a încheiat proiectul de reabilitare a străzii Cuza Vodă şi a cartierului Mihai Viteazu

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1953 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro


Lucrările de reabilitare a Centrului vechi al Buzăului şi a Cartierului Mihai Viteazu au fost oficial încheiate. Oficialii din Primărie au anunţat astăzi că recepţia lucrărilor a fost programată pentru data de 9 iulie.
Proiectul "Reabilitare reţea de drumuri şi staţii de transport din zona de acţiune urbană a Municipiului Buzău", derulat începînd cu anul 2011 a avut o valoare de peste 34 de milioane de lei şi a inclus reabilitarea străzii Cuza Vodă, a cartierului Mihai Viteazu şi a 26 de staţii de autobuz. Printre obiectivele proiectului cu privire la centrul istoric al oraşului s-au numărat: redarea caracterului şi aspectului de odinioară pentru strada Cuza Vodă utilizîndu-se materiale, tehnici şi principii compoziţionale moderne după reintegrarea funcţională a străzii la nivel de ţesut urban şi stabilirea funcţiunii de parcurs pietonal, blocarea străzii Cuza Vodă şi a acceselor , strada avînd ca funcţiune doar traficul pietonal de promenadă, spaţii verzi, mobilier urban, obiecte de artă decorativă şi elemente de comerţ stradal. Iluminatul public şi ambiental este îmbunătăţit şi s-au adoptat soluţii care să întregească atmosfera. Refacerea străzii cu pavaj ornamental a fost încă unul dintre obiectivele realizate.În cartierul Mihai Viteazu, ultimul din Buzău care rămăsese neasfaltat au fost reabilitate în cadrul proiectului 18 străzi. Au fost asigurate ranforsări structurale cu îmbrăcăminte asfaltică, s-au amenajat trotuare noi, ori au fost reparate cele existente, prin schimbarea bordurilor degradate cu altele noi, au fost realizate noi structuri pietonale peste structura rutieră existentă şi rampe de urcare şi coborîre. Tot în cartierul Mihai Viteazu au fost amenajate spaţii verzi, intersecţiile cu străzile laterale, inclusiv a unor sectoare cu lungime de 15 metri din aceste străzi, sectoare adiacente străzilor.

Urmează Broşteni, Dorobanţi şi Piaţa Dacia

Prin reabilitarea celor 26 de staţii de autobuz din oraş s-a urărit asigurarea unor spaţii moderne care să ofere călătorilor confort, informaţii şi facilităţi.
La conferinţa de închidere a proiectului, primarul Constantin Boşcodeală a precizat că va urma un nou proiect prin care vor fi reamenajate carteierel Broşteni şi Dorobanţi, precum şi Piaţa Dacia.Etichete: încheiat |  cartierului |  Mihai |  proiectul |  reabilitare |  străzii |  Viteazu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU