14 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 14 iulie 2014

S-a confirmat: în Tabăra Francofoniei a fost toxiinfecţie alimentară în masă! AUDIO

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 1308 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
S-a confirmat: în Tabăra Francofoniei a fost toxiinfecţie alimentară în masă! AUDIO

Ceea ce se bănuia de la început, a devenit oficial. Un focar de toxiinfecţie alimentară a fost confirmat la Sărata Monteoru, judeţul Buzău. Sursa infecţiei a fost un angajat al pensiunii la care au fost cazaţi copiii, salariat care era purtător al unui stafilococ de la care a pornit toxiinfecţia.

Săptămâna trecută, aproape 36 de persoane, adulţi şi copii, care participă la o tabără de la Monteoru, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au prezentat simptome specifice toxiinfecției alimentare. Iniţial, atât organizatorii taberei cât şi reprezentanţii pensiunii au spus că în niciun caz nu este vorba despre toxiinfecţie alimentară, ci mai degrabă de insolaţie. Însă inspectorii sanitari au descins la pensiunea unde au luat masa cele 36 de persoane  și au recoltat probe.

Rezultatul analizelor este clar: focarul de toxiinfecţie alimentară, confirmat


Persoanele cazate la pensiune s-au îmbolnăvit chiar din cauza unui angajat de la bucătăria pensiunii, infestat cu un stafilococ.    Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au luat o serie de măsuri după ce au aflat rezultatul analizelor de laborator. Proprietarul pensiunii a fost amendat cu suma de 1000 de lei, iar angajatul la care s-a confirmat prezenţa stafilococului a fost scos din activitate şi supus unui tratament specific. Totodată, reprezentanţii spaţiului de cazare trebuie să intensifice operaţiunile de curăţenie şi dezinfecţie în blocul alimentar. În plus, autorităţile sanitare au dispus triaj zilnic, în perioda care a mai rămas până la închiderea taberei, astfel încât să fie depistate imediat alte eventuale îmbolnăviri.
La pensiunea unde a fost confirmat focarul sunt cazate 115 persoane, din care aproape 100 de copii, din județele Constanța, Brăila, Gorj, Iași, Buzău și din București.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU