14 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 14 aprilie 2020

Românii care ies din carantină/izolare, sursă de îmbolnăvire COVID-19? De ce nu sunt testați

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2943 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Scrisoarea unui român revenit din Anglia, aflat în carantină, și speriat de perspectiva de a reveni lângă familie fără a fi testat, ridică o problemă serioasă în privința modului în care sunt gestionate aceste cazuri și revenirea lor în comunitate, titrează MedikaTv.ro 

 Apelul tânărului, despre care menționează jurnaliștii de la Medika Tv este un serios semnal de alarmă. Bărbatul explică faptul că se află în carantină, într-un hotel, dar că urmează să iasă de acolo, cel mai probabil fără a fi testat.

”Nu s-a efectuat niciun test de depistare a SARS-CoV2 la intrarea în carantină, nu a venit nimeni să ne întrebe dacă suntem bine până în acest moment. Mi-e teamă că voi fi lăsat să plec fără a fi testat, simptome nu am, însă am 2 copii mici, părinți trecuți de 60 de ani, cu diverse afecțiuni și o bunică de peste 90 ani, cărora aș putea să le dau virusul și, pe unii, poate chiar să-i bag în mormânt.

Cum aș putea trăi în continuare?! Aici mai sunt cazate multe persoane (poate peste 30), unele mai în vârstă ca mine, am doar 35 ani, venite din Anglia, Italia, Franța, Spania cu mașinile personale care sunt parcate în față.”

Situația relatată de tânăr corespunde întocmai procedurilor adoptate în prezent în privința persoanelor carantinate sau aflate în izolare. Dar, așa cum a demonstrat-o și cazul medicului rezident testat pozitiv COVID-19, despre care medikatv.ro a relatat deja , procedura lasă loc revenirii în comunitate a unor persoane bolnave care, netestate, pot răspândi foarte ușor noul coronavirus.

Mai multe detalii, AICI Etichete: îmbolnăvire |  carantină |  COVID |  izolare |  Românii |  sursă |  testați
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU