BREAKING NEWS Buzau
17 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 17 martie 2020

România: 184 de cazuri, 16 noi, 19 pacienți vindecați

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2649 vizualizari 0 comentarii

Cazuri noi de infecție cu coronavirus, în Regiune.                          

În Vrancea și în Ialomița se înregistrează câte un nou caz de boală, după cum arată ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică. Iar față de ultima raportare, cea de aseară de la ora 18.00, sunt în plus 16 noi bolnavi de COVID 19.  Șapte pacienți sunt din Iași, câte doi în Suceava și Neamțm, câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani. În ceea ce privește, persoana din Vrancea confirmată cu Covid 19, autoritățile menționează că aceasta era în carantină de la data sosirii în țară, din Italia. Buzăul rămâne cu două cazuri confirmate de coronavirus. 


Cu noile cazuri de îmbolnăviri, Romania numără  la această oră 184 de persoane infectate cu noul virus. Din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.


Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3282 de persoane. Alte 16. 610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.


Totodată, Grupul de Comunicare Strategică anunță că începând de ieri, odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră. Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.  Pentru răspunsul la celelalte urgențe medicale sunt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanțe de prim-ajutor și  terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenați peste 5000 de pompieri. De asemenea, au fost angrenați în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de polițiști, 4.500 de polițiști de frontieră și peste 7.000 de jandarmi.


La acest moment, pentru eficientizarea activităților de combatere a efectelor COVID-19 (coronavirus), au fost instalate 162 de corturi. Acestea sunt  destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină. 



Etichete: cazuri |  pacienți |  România |  vindecați
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU