22 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 22 martie 2020

Revoltă după numirea unui alt manager la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2955 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Ultima numire la conducerea Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca provoacă revolta sindicaliștilor. Ministerul Sănătății l-a revocat vineri pe procurorul Emilian Eva, pe care abia îl numise de două zile, și l-a înlocuit cu Cristina Păun.

În aceeași zi, sindicatul din unitatea medicală i-a transmis un mesaj ministrului Victor Costache prin care arată că managerul nou numit a fost concediat de două ori.

Scrisoarea, adresată în numele salariaților spitalului și semnată de liderul sindicatului, Marian Spoială, arată că în august 2017, actualul manager interimar a fost cercetat disciplinar și i s-a desfăcut contractul de muncă din cauza unui prejudiciu de 23 de miliarde de lei vechi, constatat de Curtea de Conturi. În decembrie, 2018 Cristina Păun a fost reîncadrată după ce instanța a decis că nu putea fi sancționată cu desfacerea contractului de muncă pentru fapte cu o vechime mai mare de 6 luni. În martie, anul trecut, Cristina Păun, a fost concediată a doua oară pentru că ar fi refuzat să se achite de sarcinile de serviciu, după reîncadrarea dispusă de Justiție. Contestația formulată de ea se judecă, în prezent, la Curtea de Apel Ploiești. Angajații Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca mai menționează două dosare penale deschise, unul de DNA Ploiești, altul de Parchetuld e pe lângă Tribunalul Buzău, în care ar fi vizate și fapte ale celei numite  manager interimar printr-o decizie luată vineri.

Salariații unității medicale o mai acuză pe directoarea Cristina Păun că ar fi creat stări conflictuale în perioada în care a lucrat în spital, sub managementul fostului director Dumitru Popescu.

Prin scrisoarea transmisă ministrului Sănătății, angajații spitalului de psihiatrie din județul Buzău cer ca fosta directoare Viorica Mihalașcu să fie repusă în funcția de manager interimar sau, dacă acest lucru nu este posibil, să fie ales un membru din Comitetul Director actual, fiind nominalizați directorul medical, Alina Violeta Ungureanu, sau cel economic, Laurențiu Nicolae Vlad.

 Etichete: manager |  numirea |  Psihiatrie |  Revoltă |  Spitalul |  Săpoca
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU