16 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 mai 2018

Retragere cu torțe cu mii de buzoieni pe stradă

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1851 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

O impresionantă retragere cu torțe a precedat, seara trecută, ceremoniile militare și civile de la Buzău, închinate eroilor din cel mai mare cimitir din România. Puțin înainte de ora 21,00, militarii s-au așezat în formație, în Piața Daciei, așteptînd, în sunetul muzicii de fanfară militară, să primească ordinul de retragere. Făclia de la care s-au aprins torțele a fost adusă din Palatul Comunal, militarul care a adus-o și copilul de trupă care l-a însoțit fiind urmați de delegația oficială din care au făcut parte reprezentanții organizatorilor și invitați ai principalelor instituții buzoiene. 


Retragerea cu torțe a celor aproape 400 de militari buzoieni, pe traseul Piața Daciei-Cimitirul Eroilor, a scos din case peste 7000 de buzoieni. Pe tot traseul parcurs de militarii îmbrăcați în ținute de gală și de luptă, buzoienii i-au fotografiat, i-au aplaudat și i-au felicitat. În pași de defilare, militarii s-au deplasat pe bulevardul Unirii unde au fost urmăriți de publicul aflat pe trotuare, dar și la balcoane. 


La sosirea în zona Cimitirului Eroilor s-a consumat un alt moment important. Un grup de elevi de la Colegiul Militar din Breaza a rostit, simbolic, numele a cîte zece eroi ai fiecărui stat care are înmormîntați militari la Buzău. Emoționant a fost și momentul în care toți participanții, inclusiv sutele de spectatori din preajma Cimitirului Eroilor, au ținut un moment de reculegere. În tot acest timp, primarul Constantin Toma a fost prins la cadru, într-o transmisiune pentru postul public de televiziune, prilej cu care, alături de generalul de brigadă Gheorghiță Vlad, a punctat cu privire la importanța și anvergura evenimentului de la Buzău. 
Onorul a fost dat de militari celorlalți oficiali prezenți la retragerea cu torțe, printre care prefectul de Buzău și președintele Consiliului Județean. Ulterior, militarii s-au retras în incinta Comandamentului Diviziei 2 Infanterie Getica. 


Retragerea cu torțe și organizarea expozițiilor din fața sediului Diviziei 2 Infanterie Getica au deschis seria manifestărilor închinate eroilor, cele mai ample desfășurate vreodată la Buzău, cu participare civilă și militară. La buna organizarea evenimentului concură reprezentanți ai Primăriei Buzău, Armatei și Bisericii. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU