25 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 25 octombrie 2018

Restricţionarea circulaţiei rutiere în Crîng se lasă cu procese

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
3 voturi 1971 vizualizari 0 comentarii

Abia pusă în practică, hotărârea luată recent de consilierii municipali buzoieni privind interzicerea accesului maşinilor în cel mai mare parc din municipiu, a ajuns pe masa magistraţilor. Nemulţumit de decizia autorităţilor, unul dintre afaceriş­tii care deţin resta­urante în Parcul Crîng s-a adre­sat instanţei. Gheorghe Vlase a contestat în contencios administrativ hotărîrea cu pricina şi cere magis­traţilor să suspende executarea actului administrativ.

Omul de afaceri se plînge că interzicerea accesului maşinilor pe aleile din pădurea din parc i-a adus deja o serie de probleme, şi că cel mai probabil, spune el, în final îi va aduce falimentul. Printre altele, susţine omul de afaceri, clienţii sunt din ce în ce mai puţini iar firmele care făceau aprovizionarea ar fi renunţat la contracte. Iată ce explică Vlase: „Hotărîrea C.L.M. este ilegală din mai multe puncte de vedere. Mai întîi pentru că ni se interzice să mai ajungem la firma noastră, unde avem, de fapt, şi sediul social, apoi interzice să facem aprovizionare, pentru că aceasta nu se poate face la ore rezonabile şi toate firmele cu care colaborăm au renunţat la contractele cu noi. În plus, este o descriere clară pentru faptul că Urbis Serv, un SRL, intră fără restricţii, iar noi nu. Deci avem fel de fel de probleme."
Mai mult, spune Gheorghe Vlase, restricţiile din Parcul Crîng face imposibilă intervenţia firmei de pază la restaurantul din Crîng, în caz de urgenţă. Buzoianul a pus pe o listă toate nemulţumi­rile şi s-a adresat Tribunalului Buzău. Ieri a avut loc un prim termen în acest caz. Magistraţii au amînat procesul, pentru a da posibilitatea Primăriei Buzău să vină cu o serie de documente care să susţină hotărârea luată la finele lunii trecute.  
Astăzi (nr - ieri) judecătorul a mai dat un termen pentru ca Primăria să prezinte toate documentele care au stat la baza acestei hotărîri, menţionînd că nu are aviz de la Poliţia Rutieră, că nu are aviz de legalitate de la Prefectură şi, bineînţeles, multe altele. Vă dau un exemplu mic. Firma noastră de securitate a avut o alarmă azi noapte şi nu i s-a permis. Ei trebuie să ajungă acolo în cinci minute, nu pe jos. Iată ce păţim, este posibil să am o spargere şi firma nu mai ajunge în timp util acolo. Societatea de pază a cerut rezilierea contractului şi iată, alte probleme grave", a adăugat Gheorghe Vlase.
De partea cealaltă, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, arată că decizia luată de Consiliul Local este corectă şi în beneficiul buzoienilor. Este dreptul domniei sale, este democratic, dar trebuie să dăm cetăţenilor care mai vor să meargă pe jos sau cu bicicleta, dreptul să circule printr-un parc şi printr-o pădure, fără să le fie frică, eu ştiu, că poate să dea o maşină peste ei sau copiii lor. Trebuie să încercăm să redăm pietonilor buzoieni plăcerea de a umbla prin oraşul lor. Pentru 3-4 afacerişti nu trebuie să-i atacăm pe buzoieni să se simtă în nesiguranţă printr-un parc, doar pentru că 3-4 afacerişti vor să-şi facă afacerile acolo." Reamintim, în şedinţa de la finele lunii septembrie, aleşii buzoieni au aprobat un proiect de hotătâre care prevede interzicerea accesului cu maşinile în Parcul Crîng. Afaceriştii care au restaurante au la dispoziţie un număr fix de tichete speciale pe care le pot folosi în week end, între anumite ore. Iar aprovizionarea poate fi realizată dimineaţa, între orele 6 şi 9. Restricţiile vor fi valabile timp de un an, iar după această perioadă autorităţile vor hotărî dacă regulile vor fi aplicate permanent.Etichete: circulaţiei |  Crîng |  procese |  Restricţionarea |  rutiere
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU