01 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 01 noiembrie 2019

Reguli noi la locurile de joacă. Sunt amenzi drastice

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2941 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Reguli noi la locurile de joacă. Sunt amenzi drastice

După modernizarea multor spații în aer liber destinate celor mici, Primăria Buzău vrea să impună un regulament de folosire a locurilor de joacă. Un proiect în acest sens a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei.  Buzoienii sunt invitați să citească proiectul și să transmită eventualele propuneri de îmbunătățire a regulamentului de organizare și funcționare a spațiilor de joacă din Buzău până la ședința Consiliului Local de luna viitoare, atunci când va fi introdus pe ordinea de zi.
Regulamentul include foarte prevederi privind buna gestionare a  acestor spații de joacă dar și anumite restricții, fie că vorbim despre prezența grupurilor de tineri noaptea, fie că vorbim de interzicerea fumatului sau a consumului de băuturi alcoolice în incita locurilor de joacă. Sunt foarte multe prevederi ce țin de buna gospodărire a acestor locuri de joacă”, a declarat viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu.
Regulamentul lansat în dezbatere publică ce va reglementa modul cum vor fi folosite locurile de joacă presupune și amenzi pentru cei prinși că nu  respectă regulile
”Pentru fiecare tip de restricție sunt prevăzute și sancțiuni adaptate în funcție de categoria celor sancționați. În cazul minorilor sunt sancțiuni mai blânde dar trebuie luate măsuri pentru  că ne confruntăm cu distrugeri în anumite spații de joacă iar scopul nostru e să le menținem în bună funcțiune și de siguranță pentru copii, să nu se înregistreze accidente în care să fie implicate copiii”, a mai spus Apostu.
În ultimii 3 ani au fost modernizate peste 30 de locuri de joacă din municipiul Buzău. În această iarnă, alte cinci noi spații de agrement pentru prichindei vor fi înființate: în zona centrală, pe strada Penteleu, în zona Simileasca, Unirii Sud și Micro 5, lângă școala 16. De asemenea, continua lucrările de modernizare astfel încât, până în vară, toate locurile de joacă din oraș să fie modernizate și dotate cu piese de agrement sigure pentru copii.
Regulamentul poate fi citit AICIEtichete: amenzi |  drastice |  joacă |  locurile |  Reguli
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU