31 [MAR 19] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 31 martie 2019

Reabilitarea Colegiului Eminescu bate pasul pe loc

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 3210 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu din municipiul Buzău a bătut pasul pe loc timp de șapte luni. Deși elevii au fost mutați într-o altă clădire încă din septembrie, cînd a început noul an școlar, lucrările de reabilitare nu au început nici acum. Motivul - birocrația.

Din toamna anului trecut, elevii de la Colegiul Mihai Eminescu, unitate care anul acesta sărbătorește Centenarul, au fost mutați într-o altă clădire pentru ca imobilul în care au învăţat până acum să fie reabilitat. La acel moemnt, autorităţile anunţau că elevii şi profesorii îşi vor desfășura activitatea pe strada Transilvaniei, în sediul fostului Colegiu Costin Nenițescu, timp de doi ani, cât s-a estimat că vor dura lucrările de reabilitare a clădirii Colegiului Mihai Eminescu. Însă, lucrările nu au început nici acum. Practic, spun autorităţile, din septembrie până în prezent abia s-au obținut avizele necesare demarării lucrărilor.

„De ce a fost nevoie să se mute elevii de la începutul anului școlar dacă lucrările nu au început nici la acest moment?"(reporter FocusTV) – „E o întrebare corectă și incorectă. Incorectă pentru faptul că acea clădire deja începuse să aibă probleme cu țevile picate, cu cărămizile picate. În același timp, era o etapă de proiectare care trebuia să fie lăsată, au fost foarte mulți arhitecți, echipe întregi de ingineri care au analizat, au venit cu proiectul tehnic, ni l-au predat și acum se pot apuca de lucrul efectiv.", a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. 

Ultimul document, respectiv autorizația de construire, care va permite deschiderea șantierului, va fi eliberat în aceste zile. Pe de altă parte, ieri, managerul de proiect, respectiv viceprimarul Ionuț Apostu, a cerut Ministerului Dezvoltării  primii bani ce vor ajunge în conturile constructorului imediat ce acestuia i se va preda amplasamentul.

Cu alte cuvinte, până la Sărbătorile Pascale s-ar putea da startul reabilitării uneia dintre cele mai importante unități de învățământ din municipiul Buzău.

„Până la începutul anului școlar următor sper să avem Colegiul Național Mihai Eminescu din nou la locul lui. Pentru că și aici s-au creat tot felul de bârfe din acestea, nu știu cum să le mai zic. „Domnul Toma îi lasă pe aceia la Nenițescu și nu știu ce face aici." Nu. Colegiul Național Mihai Eminescu va fi la locul lui.", a mai spus edilul orașului, Constantin Toma.

 
Reabilitarea imobilului va costa 6 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată atât din bugetul municipiului Buzău, cât și din bugetul de stat.Etichete: Colegiului |  Eminescu |  pasul |  Reabilitarea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU