28 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 iunie 2019

RATE LA PRIMĂRIE. Proiect privind eșalonarea datoriilor, în dezbatere publică

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2016 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
RATE LA PRIMĂRIE. Proiect privind eșalonarea datoriilor, în dezbatere publică

Aproape 80 de milioane de lei, adică o treime din bugetul Buzăului pe anul acesta. Aceasta este suma pe care Primăria încearcă să o recupereze de la contribuabilii rău platnici, care nu și-au achitat la timp taxele și impozitele locale.  Sunt datorii acumulate în ultimii cinci ani, pe care municipalitatea vrea acum să le recupereze mai mult ca niciodată. Bugetul municipiului Buzău este insuficient așa că orice sursă de bani este binevenită, tocmai de aceea Primăria a fost de acord să accepte chiar și plata datoriilor în rate. Un proiect în acest sens a fost lansat în dezbatere publică, iar datornicii pot plăti sumele restante în rate lunare care se pot întinde pe o perioadă de până la trei ani.

Cu un buget mult sub necesitățile orașului, autoritățile locale încearcă să facă față cheltuielilor cum pot, iar cea mai bună soluție este creșterea nivelului de încasare a taxelor și impozitelor locale.  Până acum la bugetul local s-a colectat puțin peste jumătate din sumele datorate de contribuabili, adică un total de 37 de milioane de lei. Puțin în condițiile în care anul a adus cheltuieli în plus cu asigurarea căldurii în oraș, asfaltarea străzilor sau alte proiecte deja trecute în planul de investiții.
”La momentul 20 iunie 2019, încasările la Direcția Economică, la taxe și impozite locale, inclusiv amenzi de circulație, procentul de încasări este 67 la sută atât la persoanele fizice cât și la cele juridice”, a declarat Laurențiu Vasile, șeful Direcției Economice din Primăria Buzău.
Tocmai pentru a crește acest nivel de colectare, autoritățile locale au venit cu o idee inedită: să accepte plata în rate a datoriilor. Au elaborat un proiect în acest sens și l-au lansat în dezbatere publică.
”În funcție de gradul de acumulare a acestor restanțe către bugetul local, dar și în funcție de situații specifice ale fiecărui contribuabil pot opta pentru această posibilitate de a solicita Direcției Economice a municipiului Buzău acordarea acestor facilități de eșalonare a plății impozitelor locale”, a declarat  viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu
În total Primăria ar avea de încasat nu mai puțin de 80 de milioane de lei, adică o treime din bugetul pe anul acesta, care, potrivit Direcției Economice este de 257 de milioane de lei.  Banii reprezintă datorii acumulate în ultimii cinci ani  atât de persoane fizice cât și persoane juridice.

După dezbaterea publică, proiectul va ajunge pe masa consilieirlor locali pentru analiză. Dacă va fi aprobat, proiectul va putea fi pus în aplicare chiar din această toamnă.
Etichete: impozite |  Primaria Buzau  |  taxe
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU