BREAKING NEWS Buzau
13h 06' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 08 mai 2020

Răscoala pacienților Covid-19 de la Spitalul Județean Vrancea. Ultimele decizii

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2901 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [13:06] 08 MAI 2020 ›
Ordinul prin care s-a revocat măsura transferului nu a fost comunicat, la timp, Spitalului Municipal Adjud, astfel că 16 pacienți au fost preluați de ambulanțe și se află pe drum spre Râmnicu Sărat. Deocamdată nu se știe dacă vor fi întorși din drum sau vor ajunge la unitatea de la Râmnic. UPDATE [12:08] 08 MAI 2020 ›  Autoritățile centrale au anulat, vineri la orele prânzului, decizia transferului celor 50 de bolnavi COVID-19 în spitalele din Rm. Sărat și Brăila. Așadar, nici unul dintre bolnavii din județul vecin nu ar mai ajunge în județul Buzău, cel puțin deocamdată, dat fiind anularea acestui ordin. 
Situația este într-o continuă dinamică. 
Revenim !  


UPDATE [11:46] 08 MAI 2020 › Autoritățile din Brăila anunță că în acest județ nu mai vine, cel puțin deocamdată, nici un pacient COVID-19 din județul Vrancea.  Rămâne de văzut ce se va întâmpla în județul Buzău, existând la acest moment două variante: fie ca aici să ajungă doar 18 bolnavi din Vrancea, fie să nu mai fie transferat nici unul, pentru moment. 


Stare de tensiune în secția  de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani, de unde trebuia să fie preluați vineri dimineață câteva zeci de  bolnavi COVID 19, fără simptome, pentru a fi transferați la spitale din Rm. Sărat și Brăila.

Pacienții s-au răsculat, cerând să fie lăsați în județul din care provin și să fie tratați de medicii vrânceni.

În aceste condiții, autoritățile încă analizează varianta de a realiza transferul celor 50 de bolnavi infectați cu coronavirus. Printre cei care trebuia să fie transferați se află și cadre medicale din spitalele din Vrancea. O decizie de a nu mai fi transferați privește tocmai aceste cadre medicale, care ar urma să rămână în județul lor, până la vindecare. 

Unele surse spun că la Rm. Sărat ar urma să nu mai fie aduși cei 30 de bolnavi, așa cum s-a stabilit inițial, ci doar 18, în timp ce alte surse spun că nici unul dintre bolnavii din Vrancea nu va mai ajunge în spitalul suport din Rm. Sărat.


Etichete: Covid |  Județean |  pacienților |  Răscoala |  Spitalul |  Vrancea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU