12 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 12 iulie 2014

„Rabla”, salvarea dealerilor auto

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1140 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
„Rabla”, salvarea dealerilor auto

Demarat în luna aprilie programul „Rabla” se dovedeşte extrem de eficient. În special pentru comercianții de autoturisme. Pentru dealerii auto, programul guvernamental reprezintă o adevărată gură de oxigen. Asta ținând cont de faptul că mai bine de jumătate din tranzacțiile din ultimele luni au fost efectuate prin intermediul programului Rabla.

 
 George Dicu, consilier vânzări

 "Programul Rabla a fost un mare succes pentru noi datorită faptului că anul acesta s-au dat foarte multe maşini. Iniţial am crezut că nu mai sunt rable. Peste 80% din totalul tranzacţiilor le-am realizat prin intermediul programului REMAT”

 

Chiar dacă numărul maşinilor vechi a mai scăzut iar condiţiile de acordare a tichetelor valorice şi cuantumul acestora au suferit modificări, programul de înnoire a parcului auto a salvat afacerile dealerilor auto. Ba chiar firmele de profil au de câştigat în urma modificării modului de acordare a tichetelor. ACordarea unui singur voucher, în system electronic, le uşurează în mare măsură munca celor care se ocupă de întocmirea actelor. Cum totul se face pe cale electronică, tranzacțiile decurg mai repede, iar dealerii au mai puține acte de procesat. Pe de altă parte dealerii auto sunt puşi și în situaţia de a intermedia transferul voucherelor. Asta pentru că proprietarii care vor să scape de vechile autoturisme dar nu şi să cumpere o mașină nouă, pot ceda altei persoane dreptul de folosire a primei de casare.

 

George Dicu, consilier vînzări

 „În momentul în care avem un cumpărător de maşină nouă căutăm un proprietar de rablă. Îi chemăm pe amîndoi la sediul nostru unde se semnează nişte cereri prin care proprietarul rablei cedează drepturile de beneficiu a maşinii vechi în favoarea noului proprietar. În momentul în care verificăm actele şi toate sunt în regulă atunci eliberăm o notă de acceptare în programul Rabla cu care proprietarul maşinii vechi se duce şi casează maşina la un centru autorizat.”

 

Programul Rabla durează pînă la sfîrşitul anului sau până la epuizarea voucherelor. Distributia tichetelor nu se mai face pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto.Totodata, spre deosebire de anul trecut, tichetele nu mai sunt distribuite în etape, toate fiind disponibile de la lansarea programului. Proprietarii care doresc să îşi casesze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou se prezintă direct la dealerul auto şi se înscriu în baza de date, urmînd ca apoi să meargă la un colector pentru casare .

 

 Etichete: autoturisme |  dealeri |  voucher |  Rabla
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU