06 [MAI 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 06 mai 2019

Proxeneti,saltati de mascati

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1504 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Sume importante de bani dar și arme albe ridicate în urma unor ample percheziții derulate în Rîmnicu Sărat. 20 de persoane, vizate într-un dosar de proxenetism și spălare de bani sunt audiate în acest moment de polițiue.
 În această dimineață, polițiștii râmniceni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au descins în 7 locații din judeţele Buzău şi Ilfov, la mai multe immobile aflate în proprietatea unui bărbat de 38 de ani şi a unei femei de 65 de ani, din Rm. Sărat. Anchetatorii aveau indicii că cei doi derulau afaceri necurate. Mai exact, din 2010 și până în prezent, cei doi buzoieni ar fi racolat și trimis mai multe femei să practice prostituția, în tări din Uniunea Europeană. Ulterior, din banii obținuți de pe urma fetelor, proxeneții  ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridfică la aproximativ 1.200.000 de euro. De altfel, în urma perchezițiilor de astăzi, de la locaţiile verificate au fost ridicate importante sume de bani (19.000 de euro şi 1300 de dolari), mai multe laptopuri, telefoane mobile dar și arme albe (bâte, o sabie, macete). Totodată, anchetatorii au ridicat două autoturisme de lux precum şi aproximativ 200 de grame de materie vegetală ce ar putea avea efecte psihoactive. Totodată,  în vederea recuperării prejudiciului va fi instituit sechestru asigurator pe trei dintre imobilele deţinute de proxeneți. 
Nu mai puțâin de 20 de persoane au fost duse la sediul Poliţiei Municipiului Rm. Sărat pentru cercetări, inclusiv capul întregii afaceri,  buzoianul de 38 de ani.Pe aceata tema,politia buzoiana a transmis un comunicat de presa,,Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat au efectuat şapte percheziţii la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani.
Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor importante sume de bani, mai multe dispozitive electronice, două autoturisme de lux, precum şi materie vegetală în formă vrac, susceptibilă a avea efecte psihoactive.

La data de 6 mai a.c., polițiștii râmniceni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat şapte percheziţii în judeţele Buzău şi Ilfov, la mai multe immobile aflate în proprietatea unui buzoian de 38 de ani şi a unei femei de 65 de ani, din Rm. Sărat.
Din cercetări a reieșit faptul că, din 2010 până în prezent, doi buzoieni ar fi determinat mai multe femei să practice prostituția, în tări din Uniunea Europeană, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes.
Ulterior, din v
eniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux.
Activitățile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1.200.000 de euro.
20 de persoane au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Rm. Sărat pentru cercetări, printre care şi buzoianul de 38 de ani, care a fost depistat în urma punerii în executare a unui mandat de aducere cu pătrundere în locuinţă.
În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile verificate au fost ridicate importante sume de bani (19.000 de euro şi 1300 de dolari), mai multe dispozitive electronice (3 laptopuri, 20 de telefoane mobile şi două unităţi centrale), arme albe (bâte, sabie, macete), două autoturisme de lux precum şi aproximativ 200 de grame de materie vegetală în formă vrac susceptibilă a avea efecte psihoactive.
Totodată,  în vederea recuperări prejudiciului va fi instituit sechestru asigurator pe trei dintre imobilele deţinute de bănuit.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, ambele din cadrul Poliției Române.
La activități au participat, pe lângă polițiștii buzoieni, polițiști din Ilfov şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău.
Etichete: mascati |  Proxeneti |  saltati
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU