14h 38' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 23 august 2016

Protest la societatea Prestcom Serv! Muncitorii au încetat lucrul(update)

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2055 vizualizari 4 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [14:38] 23 AUG 2016 ›
Reprezentanţii societăţii recunosc că situaţia nu este deloc roz, dar se declară surprinşi de reacţia angajaţilor şi spun că nu se aşteptau la o astfel de reacţie din partea buzoienilor. “Situaţia este negativă, dar, după cum a spus şi domnul director, existau soluţii. Datoria de anul acesta pe care ANAF a pus poprire este de aproape 6 miliarde. Datoria din vechi este destul de mare, dar cînd s-a înfiinţat această societate Prestcom Serv, s-a înfiinţat cu scopul ca toate lucrările specifice de canalizare, reţea de alimentare cu apă, tot ce înseamnă infrastructură de apă în municipiul Buzău să fie făcute de această societate. Ne-am trezit că în municipiul Buzău trebăluiesc o grămadă de firme cu acest profil. Deci, concluzia este că nu se doreşte rezolvarea acestei situaţii”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Prestcom Serv Buzău, Dănuţ Păle

Şirul problemelor ar fi început în primăvară, de când societatea nu a mai primit nici o lucrare în municipiul Buzău. În consecinţă, Prestcom nu a mai putut să-şi plătească datoriile aşa că nu a mai trecut mult până când Fiscul a pus poprire pe conturi. “Este primul an cînd Prestcom Serv nu a avut un contract ferm încheiat cu Primăria. Atunci cînd conducerea operativă, în speţă, eu, ca director general, cu aprobarea Consiliului de Administraţie am încercat şi am căutat pe piaţa liberă, pe piaţa privată să găsim soluţii pentru continuarea activităţii şi a reuşi să plătim salariiaţii societăţii, întrucît neavînd alte posibilităţi, alt sprijin din partea Primăriei, a trebuit să luăm măsuri”, a declarat directorul Prestcom Serv Buzău, Constantin Creţu:

 
Reprezentanţii Prestcom Serv se apără şi spun că vina pentru situaţia dezatruoasă în care a ajuns compania nu le aparţine. Cu ajutorul autorităţilor locale problema ar fi fost rezolvată şi nu s-ar fi ajuns în acest punct, consideră reprezentanţii Prestcom.Protest la societatea Prestcom Serv, subordonată Primăriei Municipiului Buzău. De vineri, muncitorii acesteia refuză să mai meargă la lucru pentru că nu şi-au primit salariile. Drepturile băneşti ar fi trebuit să fie achitate încă din data de 14 august, dar nu au fost virate nici acum. Protestatarii acuză faptul că, din cauza managamentului defectuos, conturile societăţii au fost blocate, iar încasările merg spre creditori în timp ce salariile nu sînt achitate. La protest participă peste 30 de muncitori, însă nu şi personalul TESA .
 O delegaţie a muncitorilor a mers vineri şi la conducerea Primăriei Buzău. O reacţie este aşteptată şi din partea municipalităţii avînd în vedere că este acţionarul majoritar al societăţii. 
 În zilele următoare, consilierii municipali vor aproba şi un audit la societatea Prestcom. Aceasta va fi, de altfel, prima dintre societăţile subordonate Primăriei Buzău unde va începe un audit. Vom reveni cu amanunte.


Etichete: încetat |  lucrul |  Muncitorii |  Prestcom |  Protest |  societatea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

buzoian furat
23 august 2016
si asa cei de la prescom nu faceau nimica asoc de proprietarii faceau contracte de servis cu ei si luau luna de luna bani de la locatarii care venea pe lista de intretinere cei de la prescom aveau niste clauze in privinta lucrarilor te durea capul capuse care sunt mina in mina cu administratori de asociatie de exemplu asociatia PRO APART adminstrator TOADER ALEXANDRUun adm fiu al ram ca dinsu le face ff multe favoruri lui RAM si compania de apa ar trebui si asoc de proprietarii supusi unor controale mai severe nu dna NEAGU care are prob cu legea si este mama asoc de prop
florinel
25 august 2016
florinele spui numai aberatii
Ion ion
25 august 2016
Domnule Gheorghiade trebuia sa invitati alte persoane din cadrul protestatarilor. Istrate facea parte din cei care nu mai vreau sa munceasca iar ghinea mirosea tot a motorina. Oamenii acestia impreuna cu altii nu au mai muncit pentru a prelua ei contractul!
Prima firma in insolventa!!!!
31 august 2016
Felicitari prima firma in insolventa!!!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU