19 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 19 octombrie 2017

Proiectul drumului de mare viteza Ploiesti-Buzau-Bacau bate pasul pe loc

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1238 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Licitatiile pentru studiul de fezabilitate si proiectarea drumului de mare viteza de aproape 330 de km - autostrada sau drum expres - pe ruta Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Pascani bat pasul pe loc, desi au fost lansate de aproape un an. Desi initial cu un termen foarte scurt pentru depunerea ofertelor, licitatiile cu o valoare totala de circa 29 de milioane de euro au suferit nu mai putin de 15 amanari, ofertele fiind depuse intr-un final abia in iulie. De atunci, insa, si pana in prezent Compania de Autostrazi n-a reusit sa atribuie nici unul dintre contracte.In noiembrie 2016 Compania de Autostrazi lansa in SEAP cele patru licitatii pentru studiile si proiectarea drumulului de mare viteza - autostrada sau drum expres - pe ruta Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Pascani (330 km).

Potrivit hotnews.ro,initial cele patru licitatii aveau un termen foarte scurt pentru depunerea ofertelor - pe 5 ianuarie 2017 - lasand putin timp la dispozitia companiilor interesate sa formuleze o oferta. A urmat insa o serie incredibila de amanari.

Toata procedura a fost amanata de nu mai putin de 12-15 ori (in functie de contract), cand termenul final de depunere a ofertelor a tot fost schimbat din ianuarie pana, intr-un final, in iulie 2017. Ofertele pentru cele patru contracte au fost depuse si deschise in luna iulie, insa nici pana azi Compania de Autostrazi nu a reusit sa atribuie vreunul dintre contracte.

Practic, la aproape un an de la lansarea lor, licitatii inca nu au fost atribuite, iar contractele sunt inca departe de a fi semnate, mai ales daca luam in calcul si posibilele intarzieri cu contestatiile de dupa anuntarea castigatorilor.

Intarzierea cu care Compania de Drumuri deruleaza proiectul este cu atat mai greu de inteles cu cat realizarea SF-urilor si proiectarea au un termen de 24 de luni, iar executia propriu-zisa a autostrazii sau drumului expres ar urma sa fie licitata ulterior si va insemna alti ani buni care se vor consuma pe licitatii, contestatii si lucrari. Asta desi proiectul drumului expres de mare viteza spre Moldova e unul dintre principalele proiecte ale Romaniei pentru finantare in cadrul financiar european 2014 - 2020, program trecut deja de jumatatea planificarii.Mai multe amanunte AICI
Etichete: Bacau |  Buzau |  drumului |  pasul |  Ploiesti |  Proiectul |  viteza
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU