09 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 09 martie 2017

Proiect! Cît va costa recuperarea unei maşini ridicate pentru parcare neregulamentară

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1386 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

În curînd, vehiculele staţionate chiar şi pentru 5 minute în locuri interzise pe raza municipiului Buzău, vor fi ridicate. Cel puţin asta îşi propun  autorităţile care au pregătit deja un proiect care stabileşte în ce situaţie pot fi ridicate vehiculele parcate ilegal pe domeniul public.

Potrivit proiectului care va fi supus dezbaterii şi votului consilierilor municipali luna viitoare, orice vehicul care va fi staţionat sau oprit pentru mai mult de 5 minute în locuri în care este interzis, va fi ridicat şi depozitat în spaţii amenajate special pentru acest lucru. De toate operaţiunile se va ocupa societatea Trans Bus. Costurile cu ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor vor fi de 600 de lei, din care jumătate va reprezenta numai cheltuielile cu ridicarea vehiculelor. Şoferii care sînt prinşi pe picior greşit scapă de plata tuturor acestor taxe doar dacă ajung la maşină înainte de a fi ridicată şi achită pe loc contravaloarea operaţiunii de ridicare, adică 300 de lei.

"Activitatea de ridicare a vehiculelor/autovehiculelor/remorcilor staţionate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Buzău urmăreşte fluidizarea traficului rutier, descongestionarea drumurilor publice, prevenirea unor activităţi contrare legii, optimizarea transportului în comun, eliberarea căilor de circulaţie auto şi pietonale de vehiculele expuse spre vînzare pe domeniul public al municipiului Buzău în alte locaţii decît cele special amenajate, protejarea pietonilor, respectarea regulilor de circulaţie impuse prin actele normative ce privesc circulaţia pe drumurile publice şi alte norme impuse prin hotărîri ale administraţiei publice locale şi are drept scop respectarea dreptului la libera circulaţie a persoanelor", se arată în regulamentul proiectului de hotărîre privind activitatea de ridicare a vehiculelor care staţionează neregulamentar.  

Restituire după plata taxelor

În cazul în care maşina a fost ridicată şi depozitată în spaţiile amenajate de Primăria Buzău şi Transbus, atunci proprietarii vehiculului îl vor primi înapoi în cel mult o oră după ce plătesc toate taxele aferente.Etichete: costa |  masini |  neregulamentara |  parcare |  pentru |  Proiect |  recuperarea |  ridicate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU