24 [IAN 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 24 ianuarie 2017

Proiect! 10 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 7872 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ va intra într-un amplu proces de modernizare iar primele lucrări sunt programate să înceapă chiar din acest an. Mai bine de 10 milioane de euro ar urma să fie investiți la Spitalul Județean din Buzău.

Cel puțin așa arată pe hârtie planurile Consiliului Județean, în subordinea căruia se află spitalul. Primul pas a fost déjà făcut, iar până la finele acestui an ar trebui ca primele semne ale modernizării anunțate să devină vizibile. Este vorba despre refacerea blocului operator pentru care Consiliul Județean a demarat procedura de licitație iar până pe 6 februarie sunt așteptate ofertele din parte firmelor care se vor ocupa de modernizarea și dotarea sălilor de operație. Costul investiţiei se ridică la 6 milioane de euro, iar lucrările sunt programate să dureze mai bine de un an.  Tot anul acesta, șefii de la județ și-au propus să resolve o altă problemă majoră din Spitalul Județean, şi anume aglomerația de la UPU.  
 
Nouă clădire va fi construită chiar în curtea Spitalului Județean și va avea aproximativ 2000 de metri pătrați utili, beneficiind de o parcare subteranaă, spații de depozitare și săli medicale generoase.  
 
De asemenea, spitalul va beneficia de noi dotări medicale iar autorităţile judeţene speră ca toate aceste investiţii să poată fi realizate cu bani europeni. Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Buzău a pregătit un proiect european pentru atragerea de fonduri în vederea reabilitării energetice a secției Dermato- Venerice, secție exterioare a Spitalului Județean Buzău.
Etichete: Judetean |  milioane |  modernizarea |  pentru |  Proiect |  Spitalului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU