12 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 12 august 2019

Proiect inedit: fructe și legume împărțite gratuit, în parcuri și pe bulevarde

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1700 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


”Un măr pe zi ține doctorul la distanță”, spune o vorbă veche din popor. În vremurile actuale, reformulat, același îndemn s-a transformat în ”Consumați fructe și legume zilnic”. Pornind de la această recomandare, o asociație din Buzău a venit cu ideea să încurajeze alimentația sănătoasă și să ofere trecătorilor, gratis, fructe și legume proaspete. Acțiunea are un dublu rol: caritabil și educativ.


Inițiatorii acțiunii ”Dăruiește în culori” și-au propus să readucă în atenție gustul legumelor și fructelor de altădată. Modalitatea este simplă: tinerii vor împărți fructe și legume proaspete, adunate de la producătorii locali dar și de la Stațiunea de cercetare legumicolă Buzău. Beneficiari pot fi toți buzoienii care se vor afla pe 19 august în parcuri sau pe bulevardele orașului. Timp de o oră și jumătate tinerii se vor plimba cu coșuri încărcate cu fructe și legume din producții autohtone și îi vor îndemna pe buzoieni să le deguste.
Proiectul este o premieră în orașul Buzău și  a pornit de la dorința de a le reaminti oamenilor cât de importante sunt fructele și legumele în alimentația zilnică. ”Dăruiește în culori” este de altfel și primul proiect al Societății ”Împreună pentru buzoieni” , un grup de tineri hotărâți să se implice activ în comunitate.
Fructele și legumele vor fi împărțite pe 19 august, în intervalul orar 17.30-19.00.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU