07 [AUG 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 07 august 2014

Profesorii primesc restanţele salariale câştigate în instanţă

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 2705 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro
Profesorii primesc restanţele salariale câştigate în instanţă

Rectificarea bugetară adoptat în ultima şedinţă de Guvern aduce, în judeţul Buzău, bani la un singur capitol. Este vorba despe capitolul bugetar care prevde acordarea, în tranşe, a unor drepturi salariale cuvenite profesorilor, drepturi câştigate de aceştia în urma unor procese.

Vestea este bună atât pentru profesorii din învăţământul preuniversitar, cât şi pentru cei din sistemul de învăţământ special. Instituţia Prefectului a anunţat că au fost alocate fonduri pentru ambele categorii de dascăli. Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Călin Iosif, a declarat: “Pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar au fost alocaţi în plus 716.000 de lei, iar pentru cadrele didactice din învăţământul special este vorba de o sumă de 142.000 lei. Din ei se vor plăti hotărârile judecătoreşti care sunt deja executorii.”

Un alt lucru pe care îl aşteaptă autorităţile buzoiene este alocarea de fonduri pentru plata arieratelor autorităţilor locale, care au restanţe vechi chiar şi de câţiva ani către companiile care au executat lucrări de infrastructură. A doua rectificare va fi efectuată spre sfârşitul lunii septembrie, după noi consultări cu partenerii financiari internaţionali şi pe baza noilor acte normative care vor intra în vigoare.  
“Se preconozează o nouă rectificare, în condiţiile în care vor exista plăţi către buget şi colectarea va fi mai bună, astfel încât să fie remediate şi alte situaţii existente la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, acolo unde există datorii către furnizori sau către utilităţi ”, a mai precizat Călin Iosif, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului.

Tot în acestă rectificare au fost prevăzute sumele necesare organizării alegerilor prezidenţiale.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU