22 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 22 iulie 2014

Profesor de nota 1,60 la Definitivat

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1324 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Profesor de nota 1,60 la Definitivat

Examenul de definitivat a fost unul al contrastelor, având în vedere rezultatele obţinute de candidaţi.

„Avem un candidat care a obţinut nota 10, îl felicit. Este vorba de o doamnă educatoare. Avem şi note mai mici, un 1,60, un coleg mai tânăr, profesor de sport”, a declarat  inspectorul general adunct al I.Ş.J Buzău, Geta Burducea.

 La examenul de definitivare în învăţământ, sesiunea 2014 din cele 180 de lucrări evaluate, 114 lucrări au fost notate peste 8 ceea ce înseamnă examen promovat şi 66  de candidaţi au primit note sub 8.


De altfel, luni a avut loc examenul de titularizare în învăţământ. La concurs s-au înscris 609 candidaţi, însă doar 530 dintre ei s-au prezentat . Alţi 43 de candidaţi au considerat că nu pot face faţă examenului şi s-au retras înainte de finalizarea lucrării, aşa cum permite metodologia, şi asftel, la repartizarea pe posturi va conta nota obţinută la sesiunea de anul trecut.


Conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că nu au fost incidente, şi nici candidaţi care să încerce să fraudeze. Examenul a decurs normal din punct de vedere organizatoric, iar subiectele au fost destul de ofertante din punctul de vedere al organizatorilor. Candidaţii nu au avut oricum timp să se uite în stânga sau în dreapta pentru că au avut foarte mult de scris. Concurenţa cea mai mare a fost mare la majoritatea catedrelor scoase la concurs.


„Candidaţi mai mulţi avem pe învăţăror-educator. Întotdeauna aici se înscriu mai mulţi candidaţi. Din păcate numărul de locuri este mic la mai toate disciplinele.” , a declarat Geta Burducea, inspector general adjunct al I.Ş.J. Buzău.


Sunt însă şi discipline precum istorie şi geografie unde nu este nici un loc titularizabil, dar candidaţii s-au înscris pentru a putea ocupa un post măcar pe perioadă determinată.

 Rezultatele vor fi afişate pe 24 iulie la centrele unde au susţinut examenul.Etichete: definitivat |  examen |  note |  rezultate |  profesori
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU