10 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 10 septembrie 2019

Profesoara care nu vrea flori de la elevi, ci caiete pentru a fi donate copiilor nevoiași

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
13 voturi 13828 vizualizari 1 comentariu


Solicitare inedită și, totodată, lăudabilă a unei profesoare din Buzău. Veronica Bulf le-a cerut copiilor cărora le predă limba română la Școala George Emil Palade din Buzău să nu-i mai aducă flori în prima zi de școală, iar dacă totuși vor să-i dăruiască ceva să-i aducă rechizite care să fie donate copiilor nevoiași. Părinții au îmbrățișat ideea iar rezultatul a fost uimitor.

Veronica Bulf predă Limba română la Școala generală George Emil Palade  din Buzău. Este cadru didactic de peste 20 de ani. Cu o seară înainte de începerea noului an școlar, profesoara le-a scris părinților un mesaj prin care i-a rugat să nu-i cumpere flori atunci când copiii revin în bănci, iar dacă, totuși, vor să- i aducă ceva să-i aducă rechizite.
” Eu îi iubesc pe copii și dacă –mi aduc flori și dacă nu-mi aduc. Pe mine nu mă încălzesc florile care mor, se usucă și ajung la tomberon. Eu mă bucur atunci când copiii mei sunt în clasă și învață. Părinții cumpără flori ca să-mi arate cât mă iubesc copiii, dar dacă mă iubesc îi rog să nu-mi mai aducă flori, ci rechizite pentru că un caiet își atinge scopul, ajunge la un copil nevoiaș. I-am rugat asta pe copiii mei la care sunt dirigintă și pe copiii de la alte două clase de-a opta”, spune Veronica Bulf.  
Profesoara speră ca gestul părinților de a-i aduce un caiet ori un pix să se repete și pe viitor, de Mărțișor ori de 8 martie.
”Florile se usucă. E o nebunie alergatul frenetic după flori ca să arătăm cât de frumoși sunt copiii și că mă iubesc. Eu nici nu știu de la cine sunt aceste flori, când le primesc. Pe mine mă interesează să-i văd pe copii învățând iar dacă un caiet donat de ei ajunge la un copil care are nevoie cu adevărat țelul e atins” mai spune cadrul didactic.
Rechizitele donate de elevi în urma cererii profesoarei de română au fost preluate de Asociația Împreună pentru buzoieni, coordonată de Diana Rus, care va duce toate cele strânse unor copii ce provin din familii sărmane.Etichete: caiete |  copiilor |  donate |  elevi |  flori |  nevoiași |  pentru |  Profesoara
Voteaza articolul: bun: 12  |  slab: 1   11

Comentarii

Anghel
10 septembrie 2019
Felicitări, doamna profesoară! Mi-ați fost profesoară de religie in Scoala Generala (nr 7). V-am apreciat foarte mult pentru modul în care se desfășurau orele de religie. Am simțit pe pielea mea cât de mult iubiți copii. Felicitări încă o dată pentru gest! Sunteți un exemplu demn de urmat! :) Vă îmbrățișează cu drag eleva dumneavoastră (De acum +/-20ani)! Alice Oana Anghel


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU