03 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 03 iulie 2014

Producţia internă de pepeni a fost doborâtă de importuri

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1095 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Producţia internă de pepeni a fost doborâtă de importuri

Peste tot, în pieţe sau chiar pe marginea drumului se găsesc pepeni de vânzare cu preţuri cuprinse între 1,5 şi 2 lei kilogramul. Comercianţii nu se mai ascund să spună deschis că se aprovizionează cu marfă de la centrele en-gros din jurul Bucureştiului. Marfa este de import, dar nu duce lipsă de muşterii. Calitatea fructului, preţul accesibil şi pofta, sunt combinaţia care face ca vânzările să meargă bine.

 

Comercianţii au încercat să se aprovizioneze şi de la producători, mai ales că marfa autohtonă este căutată de clienţi, dar pepeni de Buzău nu există la această oră.

 

Reprezentanţii Direcţiei Agricole confirmă că producţia de pepeni a fost afectată de umiditate, şi de vremea neprielnică ce i-a împiedicat de cultivatori să îngrijească aşa cum trebuie culturile.

 

Daniela Stan, şefserviciu la Direcţia Agricolă Buzău

„La cultura de pepeni se înregistrează o oarecare scădere a producţiei din cauza precipitaţiilor abundente, mai ales a băltirilor pe alocuri şi a îmburuienărilor excesive pentru că proprietarii de terenuri nu au reuşit să intre la timp în aceste culturi pentru a aplica tehnologia corespunzătoare”.

 

În aceste condiţii, pepenii greceşti fac legea şi mai ales preţul spre disperarea producătorilor din Buzău care se tem că atunci când marfa lor va fi bună pentru comercializare nu vor putea veni cu preţuri sub cele practicate de cei care se aprovizionează din import. 

 

 

Cultivatorii buzoieni cred că doar comerţul la negru permite coborârea preţurilor într-atât încât pepenii din import să fie mai ieftini decât cei din producţia internă.

 

 Etichete: autohtoni |  comercianti |  import |  pepeni
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU