12 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 12 iulie 2014

Producția de grâu, înjumătățită din cauza ploilor

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1545 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Producția de grâu, la jumătate față de anul trecut din cauza ploilor

Grâul românesc va fi scump la vedere și la buzunar anul acesta. După ce ploile de primăvară i-au făcut pe fermieri să-și frece palmele de bucurie în așteptarea unor producții record, acum își văd dintr-odată speranmțele năruite. Vijeliile și ploile din ultima vreme au culcat grâul la pământ. Iar din cauza umidității în exces, spicele au început să mucegăiască sau chiar să încolțească.


Gabriel Buga, inginer agricol
“Pe cît se anunţa de bun la începutul primăverii pe atât de rău este acum. După cum aţi văzut aici avem o cultură de grâu afectată şi de grindină, ploi torenţiale, acum una peste alta a început să putrezească de jos fiind culcat. Cred că o să fie un an dificil anul acesta din cîte am înţeles nici preţul nu e prea bun“


Iar problemele agricultorilor nu se opresc aici. Ploile din ultimele zile i-au împiedicat pe fermieri să scoată combinele pe câmp și orice zi de întârziere înseamnă acum noi pierderi.


 Gabriel Buga, inginer agricol
“După cum vedeţi, au fost foarte multe ploi, tratamentele s-au făcut atât cât am putut să facem, acum a plouat săptămîna trecută, acum s-au anunţat iar ploi e foarte greu, nu putem să recoltăm în 2 zile. Tot trebuie cu maşinile pe care le avem, trebuie să recoltăm 2 săptămâni şi din cauza umidităţii, a început să se strice şi să încolţească ”


Nu doar grâul este afectat de ploile în exces. La fel s-a întâmplat și cu orzul, orzoaica și ovăzul, culturi pentru care specialiștii au estimări sumbre în ceea ce privește cantitățile care vor fi recoltate.

Etichete: agricultura |  fermieri |  productie |  slab |  garu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU