04 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 iunie 2019

Un buzoian, procuror-șef adjunct al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1740 vizualizari 0 comentarii

Procurorul buzoian Nicolae Marin a fost numit, marți, în funcția de procuror-șef adjunct al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în locul Adinei Florea, care  s-a înscris în cursa pentru șefia structurii.
„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Marin Nicolae, procuror în cadrul acestei secţii, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 04.06.2019. (8 voturi DA, 6 voturi Nu, 1 vot Nul)”, se arată în decizia plenului CSM.
Nicolae Marin a fost numit procuror în cadrul SIIJ începând cu data de 1 martie 2019. El provine din secţia a II-a a DNA, secţia de investigare a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
Procurorul Nicolae Marin, autor al dosarului în care a fost condamnat omul de afaceri Puiu Popoviciu, a fost unul dintre cei care, în 2017, au depus plângeri la Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, alături de Mihaela Iorga-Moraru şi Doru Ţuluş.
 După plecarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, Nicolae Marin a ocupat, timp de şase luni, funcţia de procuror-şef al DNA Ploieşti, înlocuindu-l în această funcţie pe Lucian Onea.
Procurorul Nicolae Marin este originar din Buzău, soția sa, Marieta Marin, fiind vicepreședinte al Judecătoriei Buzău din anul 2017.Etichete:  |  Buzau |  Nicolae Marin |  procuror
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU