20 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 20 martie 2020

Un fost procuror este noul director al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3076 vizualizari 0 comentarii

Un fost procuror este noul director al Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Este vorba despre Emilian Eva, numit director al spitalului Săpoca, prin ordin al ministrului Sănătății, Victor Costache. 

Fostul procuror ieșean Emilian Eva este cunoscut opiniei publice după ce l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, omul de afaceri fiind condamnat ulterior la  10 ani de închisoare, din care a ispășit trei. 

Ulterior, Emilian Eva ajunge din procur inculpat, pe numele său existînd un  dosar cu condamnare cu executare, în primă instanță. Mai exact, Eva a fost trimis în judecată și condamnat  la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, plus plata unei amenzi de 12.000 de lei pentru o serie de infracțiuni. In cadrul aceluiași dosar,  în 2015, fostul procuror ieșean a stat trei luni în arest preventiv, pentru luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite și fals în declarații. 

Fostul procuror ieșean va fi de acum noul director al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca, spital care vara trecută a traversat o situație fără precedent.  

In august 2019, Spitalul de la Săpoca a fost scena unui adevărat carnagiu. Într-un atac fără precedent, un pacient a ucis pe loc trei bolnavi şi a rănit alţi 10. Ulterior, alţi patru răniţi au murit în spitale din Buzău şi din Capitală.

Imediat după atac, sindicaliştii din Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca au acuzat lipsa de personal. Potrivit sindicaliştilor, deficit de personal s-ar înregistra atât în rândul asistenţilor cât şi al supraveghetorilor care au în grijă bolnavii psihic, unii dintre ei extrem de violenţi şi cu antecedente penale.

Chiar în ziua masacrului, sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, acuzau că personalul este insuficient şi că este ”inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal. Sindicaliştii afirmă că au avut numeroase discuţii pe această temă cu reprezentanţii conducerii şi au trimis memorii către Ministerul Sănătăţii, fără a se lua măsuri.

”A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au transmis sindicaliştii.

Directorul spitalului, Viorica Mihalaşcu, şi-a dat demisia imediat după atacul din cele două saloane, însă ulterior a revenit interimar la conducerea unității. Etichete: controversat |  director |  Neuropsihiatrie |  Procuror |  Spitalului |  Săpoca
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU