25 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 25 aprilie 2018

Procesul retrocedării de la Gura Teghii, aproape de verdict

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
2 voturi 7259 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

La trei ani de la trimiterea în judecată a dosarului în care procurorii DNA au pus sub acuzare 12 persoane în legătură cu retrocedarea presupus nelegală a peste 5000 de hectare de pădure, în zona Gura Teghii, procesul se apropie de momentul primei soluții. 


La termenul de ieri, magistratul de caz a admis cererea unei noi amînări, însă cu un termen foarte scurt. Vineri, 27 aprilie, a fost programată ședința în care se va judeca efectiv cauza, administrarea probelor și ascultarea pledoariilor fiind deja încheiată. Motivul a fost explicat de președintele completului chiar în sala de judecată, la termenul de ieri. Judecătorul a invocate faptul că în luna iunie ar urma să intervină termenul de prescriere a unor fapte de fals. În rechizitoriul procurorilor fapte de fals intelectual și fals în înscrisuri apar la 3 dintre inculpați. 


Surse din rîndul aparatorilor inculpatilor au relatat că, pe parcursul celor trei ani cît a durat procesul la prima instanță, mărturiile și probele administrate în sala de judecată nu au reușit să lămurească traseul banilor despre care procurorii DNA au susținut că au fost aruncați în afacerea retrocedării pădurii de la Gura Teghii. Este vorba despre o sumă de 2 288 000 de euro pentru care bunurile inculpaților au fost puse sub sechestru. Între timp, principalul inculpat din dosar, afaceristul Gheorghe Ceteraș, a ajuns în închisoare, ca urmare a unei condamnări pronunțate la Brașov, tot pe un dosar referitor la o retrocedare. 

Indiferent care va fi soluția pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, prcesul va continua, fiind previzibile apelurile unora dintre părți. Următoarea instanță la care va ajunge dosarul va fi Înalta Curte de Casație și Justiție. Etichete: Ceteras |  Gura Teghii |  padure |  verdict |  proces
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU