21 [APR 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 21 aprilie 2016

Procesul primarului din Nehoiu, în pronunţare

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1177 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Florentin Lungu, primarul suspendat al oraşului Nehoiu, va afla, cel mai probabil peste o săptămînă hotărîrea definitivă a instanţei în dosarul de conflict de interese de la Curtea de Apel Ploieşti. La termenul de ieri, completul de judecată, a rămas în pronunţare şi a fixat ca termen pentru anunţarea deciziei, data de 28 aprilie. 
Pe fond, Judecătoria Pătîrlagele, l-a condamnat pe Lungu la o pedeapsă de  2 ani şi două luni de închisoare cu suspendare, sentinţă care a fost atactă de primar cu apel. 
Florentin Lungu a fost trimis în judecată în anul 2014 pentru conflict de interese. Rechizitoriul întocmit de procurorii arată că el a dispus plata prioritară a sumei de 273.735 lei către o, societate al cărei asociat unic era, în baza unui contract de achiziţie publică de lucrări încheiat cu Primăria Oraşului Nehoiu în anul 2008. Contractul prevedea efectuarea de lucrări de reparaţii la Policlinica orăşenească. Pînă la data de 03.07.2012, de cînd a început să exercite funcţia de primar, Florentin Lungu a fost administrator al societăţii comerciale. Cînd a ajuns primar, Lungu a dispus achitarea facturilor către propria firmă. Etichete: Nehoiu |  primarului |  Procesul |  pronunţare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU