08h 29' ACTUALITATE Buzau
Joi, 06 aprilie 2017

Procesiune de Florii pe străzile Buzăului

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2452 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [08:29] 09 APR 2017 › Peste 1.500 de cetăţeni de toate vîrstele au participat, sîmbătă după-amiază, la procesiunea de Florii organizată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei pe străzile Buzăului. Buzoienii s­-au adunat în Parcul Crîng de unde au plecat cu ramuri de salcie în mîini conduși de un sobor de preoți către Catedrala Arhiepiscopală. Pe parcurs, grupul a avut două
opriri în fața bisericii Sfîntul Spiridon de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și în fața CatedraleiSfîntul Sava, pentru ca, în final, enoriaşii să fie întîmpinați de Înaltpreasfințitul Ciprian,Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în curtea Catedralei Arhiepiscopale.Înaltpreasfințitul Ciprian a oficiat slujbă de sfințire a icoanei praznicului și a rostit uncuvînt pentru credincioșii adunați în curtea Catedralei. La final, în Aghiasmatarul din curtea Catedralei, au fost scoase spre închinare, alături deicoana Intrării Domnului în Ierusalim, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina șiale Sfîntului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.


Sîmbătă, 8 aprilie 2017, în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, se va desfăşura tradiţionala procesiune organizată în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. În municipiul Buzău, evenimentul va începe la ora 16:30, în Parcul Crîng (lîngă biserica Sfînta Filofteia), cu citirea rugăciunii de binecuvîntare a stîlpărilor. Credincioșii, purtînd în mîini ramuri de salcie, vor pleca în procesiune pe următorul traseu: Parcul Crîng-Bd. Nicolae Bălcescu - Bd. Unirii - Str. Obor - Catedrala Arhiepiscopală "Înălțarea Domnului". Potrivit unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, în cadrul procesiunii, vor avea loc două opriri: la biserica Sfîntul Spiridon (Bd. Nicolae Bălcescu) și la Catedrala Copiilor "Sfîntul Sava" (Bd. Unirii), unde vor fi rostite rugăciuni. Toţi participanții vor fi întîm­pinaţi, în pridvorul Catedra­lei Arhiepiscopale, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care va oficia slujba de sfinţire a icoanei praznicului şi de binecuvîntare a pelerinilor, apoi va rosti un cuvînt de învăţătură. În continuare, ierarhul locului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va săvîrși, în locașul de cult, Vecernia Floriilor. La final, în aghiasmatarul din curtea catedralei, vor fi scoase spre închinare, alături de icoana Intrării Domnului în Ierusalim, moaștele Sfîntului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfîntului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi.     

Etichete: Buzăului |  Florii |  Procesiune |  străzile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU