BREAKING NEWS Buzau
10h 27' ACTUALITATE Buzau
Joi, 05 ianuarie 2017

Procesiunea de Bobotează s-a anulat

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 1483 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [10:27] 06 IAN 2017 › Din cauza conditiilor meteorogice nefavorabile Procesiunea de Boboteaza  s-a suspendat transit surse ofociale din rindul organizatorilorVineri va avea loc o procesiune de Bobotează la apa Buzăului asa cum s-a întîmplat mereu în ultimii ani cu ocazia acestei mari sărbători religioase.

Plecarea enoriașilor se va face din fața Catedralei „Sf. Sava” și este programată pentru ora 11.45, iar buzoienii care aleg să vină direct la apa Buzăului, sînt așteptați la ora 12.30.

Sfințirea apei Buzăului amintește de botezul Domnului în apa Iordanului, sărbătoare numită și Epifania sau Teofania, una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, deoarece nimeni nu poate deveni creștin fără Botez. Pe de altă parte, pentru buzoieni, procesiunea și sfințirea apei este legătura de suflet cu Sfîntul Sava, întrucât el s­a născut în anul 334, pe meleagurile Buzăului, și a fost martirizat în apele rîului Buzau.

"Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ciprian, Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, vineri, 6 ianuarie, după oficierea  Sfintei Liturghii, aşa cum a intrat în tradiţie, la Biserica "Sfîntul Sava" se va organiza o procesiune către apa Buzăului. Plecarea din faţa bisericii este stabilită pentru ora 11.45. Buzoienii care vin direct la apa Buzăului, sînt aşteptaţi la ora 12.30, pentru a participa împreună la ceremonialul religios de sfinţire a apei.
  
Sfinţirea apei Buzăului ne aminteşte de botezul Domnului în apa Iordanului, sărbătoare numită și Epifania sau Teofania,  una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, deoarece nimeni nu poate deveni creștin fără Botez. Pe de altă parte, pentru noi, buzoienii, procesiunea şi sfinţirea apei este legătura de suflet cu Sfîntul Sava, întrucît el s-a născut în anul 334, pe meleagurile Buzăului, şi a fost martirizat în apele rîului Buzău. Prin naştere şi martirizare, aici, pe meleagurile Buzăului, a devenit de-al nostru, şi, acolo, în ceruri, unde se află acum cu sufletul, ne reprezintă pe noi, buzoienii. 

Vă aşteptăm cu drag pe toţi pentru a lua agheasmă mare - apă sfinţită cu multe daruri de la bunul Dumnezeu!",
se arată într-un comunicat al fundaţiei "Sf. Sava".
Etichete: Boboteaza |  Buzaui |  Procesiune
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU