20 [SEP 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 20 septembrie 2016

Principele Radu, în vizită la Buzău

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
3 voturi 1090 vizualizari 2 comentarii redactie@focustv.ro

Alteţa Sa Principele Radu al României a vizitat astăzi,  Colegiul Naţional Petriceicu Haşdeu din municipiul Buzău. Este pentru a treia oară cînd colegiul buzoian este vizitat de alteța sa și nu este deloc întîmplător: biblioteca unității are în patrimoniul său o enciclopedie veche, donată de insuși regele Carol I. În semn de recunoștință, alteța sa a primit de la gazde e medalie aniversară 145 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional B. P. Haşdeu. Evenimentul a continuat în Buzău la Biblioteca Județeană, acolo unde Principele Radu al României a lansat 4 volume. 

Din nou la Buzău. După mai mulți ani de la prima vizită, Alteţa Sa Regală  Principele Radu al României a revenit la Colegiul Naţional Bogdan Petriceu Haşdeu, bifând asftfel cea de-a treia întâlnire într-o clădire veche, dar cu o nouă generaţie de liceeni. Întâlnirea a fost una restrînsă, Alteţa Sa fiind întâmpinat doar de cei doi directori ai unităţii de învăţământ, cărora li s-au alăturat doi profesori şi un grup de elevi olimpici. 
"A treia oră la Hasdeu. Vă mulțumim că v-ați gândit la noi. Vă primim ca pe un prieten", l-a întîmpinat directorul liceului, Ionel Banu, pe Principele Radu. "Vin cu plăcere", i-a răspuns Principele.

În timpul scurt petrecut la colegiu, Principele Radu a depănat amintiri, privind la fotografiile în care au fost imortalizate momentele vizitelor precedente. 
Chiar în fata amfiteatrului,  cu ani în urmă...după care ne-ați făcut onoarea de a veni la absolvire, în 2004, i-a  mai spus directorul Banu Principelui, indicîndu-i în album fotografiile cu absolvenții din 2004. 

Apoi stat de vorbă cu elevii de la care a vrut să afle ce planuri de viitor au, dar le-a amintit și câteva din momentele cheie ale istoriei regalităţii. Alteța Sa a vorbit cu liceenii și despre trenul regal, care a poposit în gara Buzău în urmă cu doi ani, și al cărui traseu ar putea fi refăcut anul acesta de ziua națională. 
Au urmat vizite scurte prin cancelaria unităţii de învăţământ, într-o sală de clasă, dar și în biblioteca unde Alteţa Sa a putut revedea enciclopedia dăruită haşdeenilor de regele Carol I. La ieşire, Principele Radu a fost impresionat de o fotografie în care s-a regăsit în același loc, dar cu ani în urmă. 

Aleţa Sa Principele Radu a făcut o glumă despre greutatea sa de  la una dintre vizite și cea de astăzi, refuzând politicos prăjiturile oferite.  de gazde: "Nu, că uitaţi câte kilograme s-au aşezat".

Principele Radu a primit în dar o medalie aniversară 145 de ani de la înfiinţarea Colegiului B. P Haşdeu. La rîndul său, a lăsat ca amintire mai multe cărţi, dar şi CD-uri cu muzica regelui Mihai I. 
Vizita a continuat la Biblioteca Judeţeană Vasile Voiculescu unde Alteţa Sa a lansat patru volume de cărţi, respectiv „Margareta. Marturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, “Savarsin. Detaliul” de Principesa Margareta a României si Principele Radu al Romaniei , „Regalitatea, astazi” de Principele Radu al Romaniei şi “Balcicul Reginei Maria” de Diana Mandache. La eveniment au participat şi primarul municipiului Bbuzău, Constantin Toma dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Romeo Lungu. 
Etichete: Buzău |  Principele |  vizită
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

nedelcu
21 septembrie 2016
Ce statut are casa regala intr o REPUBLICA?Banuiesc ca sunt TOLERATI nu de poporul roman ci de niste asa zisi reprezentanti care habar nu au de istorie ,nu de istoria comunista ci de istoria reala.Daca Carol I si Ferdinand au mai facut cate ceva,procese istorice pe care le am fi trait si fara ei,Carol al II lea si Mihai sunt doua erori genetice.Pentru cei care nu cunosc istoria le recomand spre studiu; "monstruoasa coalitie",'1907',"1933","1938 respectiv Decretul lui Carol al II lea de reanalizare a cetateniei in urma caruia 500 de mii de evrei au ramas fara acte si fara nici un fel de drepturi in propria tara,"dictatura carlista","dictatura antonesciana","negocierile lui Mihai cu rusii pentru abdicare si obligarea statului roman la despagubiri colosale catre el"POPORUL roman nu a iubit si nu iubeste monarhia.Ex. clar pe care la m vazut cu totii cu toata intoxicarea mass media a fost la inmormantarea sotiei lui MIhai unde s au perindat maxim 3000 de oameni nu 10000 cum ne intoxica presa si cautati pe net inmormantarea Mariei Tanase unde au participat peste 300 de mii de oameni veniti din toate colturile tarii.Deci cand poporul iubeste stie sa se manifeste.
roman
21 septembrie 2016
familia regala a venit in romania sa si ia toate averile ei ca fam regala nu au facut nimica pentru tara asta de cind au venit a avut drepteate ilescu ca nu i au primit pe teritoriu tari noastre vai si regina ana care nici nu stia romanesta ce am mai plins dupa ea caca suntem amariti de toti hoti nu ne mai intereseaza fam regala ca nu au interes pentu noi ci pentru eii


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU