08 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 08 august 2018

Principal inculpat într-un dosar celebru,pus în libertate

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2236 vizualizari 0 comentarii

A fost pus în libertate principalul inculpat dintr-unul dintre cele mai răsunătoare dosare trimise în Justiţie de la Buzău. Este vorba de aface­ristul Gheorghe Cete­raş, artizanul afacerii retrocedării unei păduri de peste 5000 de hectare la Gura Teghii. El a obţinut eliberarea condiţio­nată şi a părăsit luni după-amiază Penitenciarul Ploieşti. Ceteraş ispăşea aco­lo o pedeapsă într-un alt dosar care vizează retrocedări ilegale de păduri în judeţul Covasna.
       După ce judecătorii au admis cererea de liberare condiționată, luni după-amiază Gheorghe Ceteraș a putut pleca pe poarta penitenciarului. „Avînd în vedere sentința de eliberare emisă de Judecătoria Ploiești, deținutul custodiat de penitenciarul Ploiești, a fost pus în libertate ieri, cu ora de 16:35. Sentința este definitivă conform documentelor.”, a declarat comisarul Cristina Comnea, purtător de cuvânt al Penitenciarului Ploiești.  
Dosarul este la Curtea de Apel Ploieşti
În dosarul retrocedării pădurii de la Gura Teghii, județul Buzău, nu există încă o hotărâre definitivă. După judecata la prima instanță, toți inculpații din dosar au fost condamnați, majoritatea pedepselor fiind cu executare. Printre cei trimiși în judecată în dosar se află afaceristul Gheorghe Ceteraș, un judecător și un avocat, doi foști prefecți precum și fostul șef al Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic și Vânătoare Vrancea. Dosarul se află încă la Curtea de Apel Ploiești, iar în urma apelurilor celor condamnați va fi trimis Înaltei Curți de Casație și Justiție.Etichete: celebru |  dosar |  inculpat |  libertate |  Principal
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU