25 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 25 noiembrie 2019

Primul mare scandal post alegeri: consilierul PSD, Florescu, își caută partid să candideze la Primăria Buzăului

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 3752 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.roRezultatele foarte proaste obținute de PSD în turul doi al prezidențialelor  resuscitează conflicte mai vechi din interiorul organizației pesediste buzoiene. În acest context, primul care pare să folosească situația prin care trece PSD este chiar un pesedist și anume consilierul local municipal Constantin Florescu, fost președinte al Tribunalului.
Florescu a postat la câteva ore după rezultatul alegerilor pe contul său de facebook deschis acum câteva zile un atac virulent la adresa primarului Buzăului, pesedistul Constantin Toma.
În postare, Florescu îl acuză pe primarul Toma că este responsabil de rezultatul dezastruos al PSD municipal Buzău la alegeri dar și că ar conduce defectuos administrația locală
” O spun sec și fără menajamente: Rezultatele celor două tururi de scrutin sunt catastrofale pentru PSD Buzău. În cunoștință de cauză, afirm cu toată responsabilitatea că la Buzău, la aceste rezultate slabe, care nu se regăsesc în istoria organizației locale, a contribuit major liderul PSD - Municipiu, primarul Constantin Toma”, scrie, printre altele, Florescu, pe contul său de facebook.  

Important de menționat este că Florescu a recunoscut într-o declarație pentru șansanews.ro că ia în calcul să candideze pentru Primăria Buzăului și că în aceste poziții își caută și partid pe listele căruia să poată candida:  ”Iau în calcul să candidez. Până acum nu am avut facebook, acum verific dacă am susținători dacă aș avea adepți și apoi în câteva luni o să mă decid dacă și cum candidez, dar lucrurile trebuie să le spun pentru  că nu am o responsabilitate față de cei care m-au ales. Iau în calcul dar nu știu pentru cine voi candida. Nu știu dacă e vorba de ALDE. M-a invitat la discuții o doamnă de la Plus si i-am dat ok-ul pentru discuții.  De la USR un domn avocat a discutat cu mine si cu cei de la ALDE am discutat. De mai mult timp, eu și domnul Toma,  avem viziuni diferite despre modul cum se conduce administrația. (..)Primarul nu ține cont de părerile mele. Are alți avocați pe care-i plătește din bani publici și forțează la Consiliu Local tot felul de hotărâri, în cazul unora eu am  dubii.  O să iau distanță de ei.  M-a amenințat în lipsă la ședințele de la PSD că mă exclude. Să mă excludă. Eu sunt dezamăgit de el, nu de partid.  E un conflict de idei. Prea se implică personal, nu vrea să accepte alte idei decât ale lui”, a declarat pentru șansanews.ro, Constantin Florescu.


În replică,  primarul Constantin Toma susține că Florescu face scandal pentru că a intrat într-o logică a alegerilor locale și că valul de critici din partea consilierului nu reprezintă o noutate, dar că toate acuzele sunt nefondate. În plus, Toma mai explică faptul că va supune atenției conducerii județene partidului și posibilitatea ca avocatul Florescu să fie exclus din partid în condițiile în care acesta din urmă se opune periodic proiectelor de hotărâre  propuse de el iar în felul acesta are întotdeauna un vot în minus sau o abținere în CLM, deliberativ în care majoritatea este complicat de constituit.
”Domnul Florescu, iată, încearcă să se cațere pe necazul partidului, exact acum când s-au pierdut și acest lucru nu e ok. Spune că hotărârile de consiliu local sunt ilegale. Dl. Florescu este președintele Comisiei Juridice, comisia pe care o conduce a dat aviz pozitiv în trei ani și jumătate la toate proiectele de hotărâre de CLM care au mers la consiliu local. Comisia lucrează foarte serios.  Domnul Florescu ar trebui să se autodenunțe dacă consideră că a făcut ilegalități.(..). Și-a făcut de o săptămână facebook. Încearcă să obțină un pașaport de bună purtare pentru, probabil, partidul la putere sau pentru altul și o să fac și eu demersurile să emitem acest pașaport cât mai repede.  O să mă consult cu conducerea partidului, dar dacă insistă…. E consilier local PSD si am nevoie de votul lui, avem 11 consilieri din 23.  Votul lui era foarte important. Anul trecut din 12 ședinte a lipsit la 6, anul acesta a lipsit de la vreo 2 si votează în permanență ori împotrivă ori se abține . E inadmisibil”, a declarat pentru șansanews.ro primarul Buzăului Constantin Toma.Etichete: alegeri |  Buzăului |  candideze |  caută |  consilierul |  Florescu |  partid |  Primul |  Primăria |  scandal
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU