17 [MAI 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 17 mai 2019

Primele supoziţii privind accidentul aviatic de la Nehoiu

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1784 vizualizari 1 comentariu news@sansanews.ro

Specialiştii în aviaţie încep să emită primele supoziţii în cazul accidentului aviatic produs, miercuri dupa-amiază, în munţii Buzăului în apropiere de Nehoiu. Una dntre ipoteze se referă la situaţia meteorologică de la ora evenimentului care era improprie pentru un zbor cu un avion de tipul celui căzut lîngă Barajul de la Siriu şi căruia i-au căzut victime două persoane. Presa din Braşov care citează specialişti în astfel de evenimente scrie că vîntul la momentul accidentului la altitudinea de 200 de metri sufla cu viteza de 150 de kilometri pe oră, în rafale ceea ce ar fi afectat serios evoluţia aparatului prăbuşit. "Se pare că aparatul zbura la o altitudine de 2.000 de metri, lucru care ar fi putut duce la prăbuşirea aeronavei şi asta pentru că în zona muntoasă era în vigoare un cod portocaliu de vânt puternic. Potrivit meteorologilor, în momentul în care avionul a traversat munţii, rafalele la peste 1.800 de metri depăşeau 100 de km/h. Specialiştii spun că aparatul este un model ultrauşor care nu este indicat să decoleze pe vreme instabilă. 

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
 
Avionul, înregistrat pe firma din Cluj a lui Mihai Covaciu, era un model Tecnam P2008, avion relativ nou, produs în Italia. Este un avion cu dublă comandă – pentru două persoane, unul de tip „Școala”, lungime 300 metri, 72CP, autonomie 1.300 km, viteză 213 km/h, altitudinea maximă 4.000 de metri.

Fostul șef al Aviației Civile Sorin Stoicescu a declarat că același avion, Pegna 2008, a mai fost implicat într-un incident în august 2016. În 8 august 2016, avionul a aterizat forțat într-o zonă limitrofă a orașului Topoloveni, din județul Argeș, din cauza unor defecțiuni tehnice, cele două persoane aflate în aparatul de zbor – pilotul și copilotul – nefiind rănite 


Etichete: accidentul |  aviatic |  Nehoiu |  Primele |  privind |  supozitii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

BRATU
21 mai 2019
Este imposibil ca acest avion sa aiba lungimea de 300m!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU