29 [IAN 15] ACTUALITATE Buzau
Joi, 29 ianuarie 2015

Primele declaraţii ale lui Boşcodeală după definitivarea 'DOSARULUI GLORIA'

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
2 voturi 1753 vizualizari 3 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

La termenul de marţi al “dosarului Gloria” în care primarul Constantin Boşcodeală este acuzat de abuz în serviciu, instanţa a rămas în pronunţare. Reprezentanţii Judecătoriei Braşov au anunţat că o  sentinţă în acest caz este aşteptată pe 10 februarie. 

Potrivit rechizitoriului anchetatorilor, edilul şef a dat bani din bugetul local pentru sport, în principal pentru Gloria Buzău, dar, în acelaşi timp, a dat în folosinţă gratuită unor cluburi cu acţionari privaţi, părţi din baza sportivă a clubului din Crâng.

Primarul Boşcodeală se arată optimist cu privire la soluţia pe care o va da instanţa şi consideră că fără susţinerea financiară a municipalităţii, sportul buzoian nu ar mai fi existat.

“Nu mă aştept decât la o sentinţă favorabilă. Aş vrea să vă spun încă o dată cele 3 capete de acuzare, prima că aş fi finanţat ilegal Gloria Buzău în condiţiile în care banii s-ar fi dus la nu ştiu ce societate comercială după cum vedeţi Gloria Buzău există în continuare, este pe locul 4 în campionatul Diviziei B, deci foarte clar eu am finanţat toate activităţile sportive, cel puţin ale celor 4 echipe ale municipiului Buzău şi fac referire la fotbal, rugby, handbal feminin şi volei masculin. De altfel, probabil, dacă municipalitatea nu ar fi finanţat aceste echipe n-ar mai fi existat aşa cum este în multe oraşe ale României”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.


Edilul mai spune că darea în folosinţă gratuită a stadionului Gloria datează încă de pe vremea comunismului şi acest fapt nu ar fi prejudiciat municipalitatea.

“În cealaltă ordine de idei, (n.r. anchetatorii) spun că aş fi dat în folosinţă gratuită stadionul Gloria. Haideţi să vă spun: stadionul Gloria este în folosinţă gratuită din vremea comunistă, comuniştii au fost în stare să dea în folosinţă gratuită bazele sportive echipelor. Prejudiciul creat ar fi fost valoarea de sponsorizare şi finanţare a echipei Gloria, acesta este un artificiu foarte ilegal pentru că de fapt, toate asociaţiile sportive au ca venituri sponsorizarea şi publicitatea făcută între asociaţie şi agenţii economici iar în privinţa asociaţiei sportive Voinţa cum că acel teren s-ar fi dat şi nu era corect aş vrea să vă spun că asociaţia sportivă Voinţa este proprietar şi pe baza sportivă pe baza autorizaţiei de construcţie şi pe teren pe bază de autorizaţie de construcţie şi pe teren pe baza unei decizii judecătoreşti”. 

Respinge capetele de acuzare

Boşcodeală respinge cele 3 capete de acuzare ca fiind netemeinice avînd în vedere că sportul buzoian a reuşit să supravieţuiască.

„Ca urmare, toate cele 3 capete de acuzare nu sunt temeinice şi stau să mă gândesc de unde să fi plecat toată această chestiune pentru că iată, în ziua de astăzi, asociaţia sportivă Voinţa funcţionează acolo, echipa de fotbal Gloria joacă pe stadionul mare dar în acelaşi timp, pe stadion este şi Clubul Sportiv Municipal care face tenis de masă, lupte, box, asociaţia sportivă Metalul care face fotbal dar uite că în ultimă instanţă, Gloria joacă jumătate din meciuri pe stadionul de aici dar jumătate din meciuri la joacă pe stadioanele altor municipalităţi. Sunt curios, trebuie să dea banii din sponsorizări şi publicitate şi acolo?”

De unde a plecat dosarul?

Edilul şef spune că un binevoitor ar fi transmis procurorilor DNA dosarul. 

„Plecarea a fost de undeva, a fost un material al Curţii de Conturi Buzău, probabil cineva care nu prea ştia, s-a încercat acolo să fie sesizate organele de anchetă penală, s-a primit un aviz negativ de sesizare a organelor penale dar probabil materialul a plecat pe dedesubt”

“Este o primă instanţă”

Boşcodeală se gândeşte deja la apelul pe care îl va formula la Curtea de Apel.

“Este o primă instanţă, este o judecătoare între 35-40 de ani, singură de la judecătoria Braşov. Aceasta este instanţa, cred că până la urmă sunt lucruri foarte importante care trebuie decise cu mare grijă. Decizia finală, care este de altfel şi importantă este a Curţii de Apel, dintr-un complet format din mai mulţi judecători”, a mai declarat Constantin Boşcodeală. 


Etichete: Dosar |  Gloria  |  Boscodeala
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Petru
29 ianuarie 2015
Daca este adevarat ce a spus Boscodeala, sa joace la Hollywood in rolul Alba ca zapada! Daca nu, in alta parte...
haralambie
29 ianuarie 2015
s a declansat lupta pentru putere in psd ,,ciolacu cu neagu vor puterea ,dar DNA SI duba e mai aproape de dosarul urbis .....BAIETI TIMPUL VOSTRU A TRECUT buzoienii stiu totul despre intelectul vostru ,mai ales pesedisti simpli ,,,,urmeaza la buzau curatenia de primavara -vara
stiutor
30 ianuarie 2015
6 ani.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU