27 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 27 iunie 2019

Primele cazuri de boală Lyme și febră butonoasă, confirmate la Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1593 vizualizari 0 comentarii
Căpușele au făcut zeci de victime, la Buzău

Zeci de victime ale căpușelor, în județul Buzău.                     
De la încălzirea vremii, 85 de persoane au intrat în supravegherea medicilor specialiști după ce au fost muscate de căpușe. În cazul a două dintre victime, s-a confirmat boala Lyme, o afecțiune care poate avea efecte neurologice grave, iar 4 buzoieni au fost diagnosticați cu febră butonoasă, de asemenea o boală transmisă de căpușă. Printre cei diagnosticați cu febră butonoasă se află și un copil de 4 ani din localitatea Mărăcineni.  
Alte 6 probe sunt în lucru iar medicii de la Direcția de Sănătate Publică Buzău așteaptă rezultatele, existînd suspiciunea și în aceste cazuri că insectele din iarbă au transmis celor mușcați microbii care pot conduce la cele două afecțiuni serioase.               
Boala Lyme este o boala infecțioasa transmisă de o căpușă infectată.  Evolueaza cel mai frecvent asimptomatic. Pentru a infecta organismul unui om sau altei viețuitoare, de regulă, căpușa trebuie să fie atașată pe pielea "gazdei" cel puțin 36 de ore. Boala Lyme, dacă este lăsată netratată, poate produce o gamă larga de simptome, în funcție de stadiul de infecție. Printre simptomele bolii Lyme se află: febra, urticaria, paralizia faciala și artrita. Efectele se pot produce pe termen lung și pot fi dramatice dacă boala nu este tratată așa cum trebuie.
Febra butonoasă este o boală eruptivă, febrilă, care apare la câteva zile după o înţepătură de căpuşă. După o perioadă de câteva zile, persoana infectată are febră şi o erupţie caracteristică acestei afecţiuni. Deseori, apar chiar dureri articulare şi o stare generală proastă.
Etichete: boală |  butonoasă |  Buzău |  cazuri |  confirmate |  febra |  Primele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU