BREAKING NEWS Buzau
07 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Joi, 07 mai 2020

Primarul Buzăului : ”Cer ridicarea carantinei și demiterea prefectului!”. Prefectul de Buzău nu comentează

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 4213 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, îi cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, ridicarea carantinei instituite în cartierul Poștă și demiterea prefectului Leonard Dimian. Într-un document transmis joi ministrului de Interne, primarul Buzăului prezintă argumentele pentru care măsura carantinării unui cartier cu peste 2000 de locuitori este inadecvată. ”Nu este o chestie dreaptă pentru că puteau fi extrași pacienții bolnavi de acolo și să se țină sub monitorizare zona.”

Ulterior, primarul Toma a declarat în exclusivitate pentru șansanews: ”Vina pentru această situație, în majoritate, o poartă tot sistemul de coordonare al domnului prefect ca președinte pentru că așa cum se știe dumnealui coordonează toate forțele de ordine care au sarcini în acest domeniu, inclusiv Direcția de Sănătate Pubică, deci inclusiv acest control epidemiologic trebuia să-l asigure. Au fost lăsate aceste familii de rromi să circule așa cum au dorit în această perioadă și în interiorul orașului, și în afara orașului și domnul prefect nu a luat nicio măsură. Constată și probabil de teamă a luat decizia să propună la București să intre cu acest cartier în carantină.”


În același timp, edilul-șef cere demiterea prefectului de Buzău, Leonard Dimian, pe care îl consideră responsabil de neaplicarea măsurilor pentru respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare în vigoare. 
Pleacă deja către ministrul Marcel Vela o solicitare de revocare a acestui ordin de carantinare a cartierului Poșta din Buzău și am cerut bineînțeles și demiterea prefectului Dimian pentru managementul prost pe care l-a exercitat și îl exercită în continuare în municipiul Buzău cel puțin.”, a mai spus Toma. 

Ancheta epidemiologică și filmările apărute în spațiul public arată că pacientul-sursă, cel care a îmbolnăvit alte câteva zeci de persoane, ar fi plecat de la domiciliu în perioada Paștelui, ar fi mers în județul Ialomița, unde s-ar fi infectat, iar, într-o altă zi, ar fi petrecut împreună cu rudele, într-o gospodărie, fără să fie ”deranjați” de forțele de ordine. 

În legătură cu aceste cereri, Instituția Prefectului Județul Buzău a transmis că ”prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian, nu comentează demersurile domnului primar Constantin Toma, pe care le face posibilă libertatea de exprimare de care beneficiază fiecare cetățean.
În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu și de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Leonard Dimian are ca preocupări esențiale în această situație de urgență limitarea răspândirii Coronavirusului și sănătatea populației, nu dezbaterea politică. 
Buzoienii trebuie să știe că autoritățile își fac datoria potrivit competențelor și iau cele mai bune decizii pentru siguranța epidemiologică a cetățenilor.”
 


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 3   -3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU