18 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 18 iulie 2014

Primarii au liber la angajări

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 2125 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro
Primarii au liber la angajări

Au avut mai bine de doi ani interdicţie la angajări pentru posturile vacante, iar acum, după ce s-au deblocat posturile, nu reușesc să își completeze schema de personal. Este situația cu care se confruntă tot mai multe instituții de stat, unde nu de puține ori nici măcar un candidat nu se arată interesat de posturile scoase la concurs. Așa se întâmplă și la Vadu Paşii, comună situată la doi paşi de municipiul Buzău, unde primăria a scos până acum la concurs 5 posturi, dar nu a angajat decât doi oameni. Pentru locurile vacante fie nu s-a prezentat nimeni cu dosarul de înscriere, fie cei care au vrut nu aveau studiile sau experiența necesare. Așa se face că luna aceasta administrația organizează un nou concurs.


 Ion Mărăcine, inspector Resurse Umane Primăria Vadu Paşii

“Cel puţin, la primele două concursuri organizate tot în acest an, prezenţa a fost foarte slabă, în sensul că nu sînt solicitări pe anumite posturi. De exemplu, la inginer cu urbanism, care sînt cu amenajarea teritoriului, nu am avut nici o solicitare două concursuri consecutive. Acesta este al treilea concurs, deja avem o candidatură”


Reprezentanţii primăriei speră să găsească doritori care să lucreze în administrație pentru posturile vacante. Asta mai ales că dacă locurile nu se ocupă, situația îi afectează pe ceilalți angajați, care au mai mult de muncă și trebuie să suplinească lipsa de salariați.


Ion Mărăcine, inspector Resurse Umane Primăria Vadu Paşii

“E un volum foarte mare de lucru şi tocmai absenţa celor cinci personae pentru care noi avem organizate concursuri se simte din plin. Adică volumul este foarte mare, comuna este, dacă num ă înşel, cea mai mare din judeţ, cu 9310 locuitori, iar volumul de activitate pe personalul pe care deja îl avem nu poate fi acoperit


Toate primăriile pot organiza concursuri pentru ocuparea unor posturi, acolo unde este nevoie.  Primarii au undă verde și nu mai au nevoie de aviz de la Guvern pentru deblocarea posturilor. Singura condiție este să respecte un plafon maxim de cheltuieli.

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU