09 [MAI 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 09 mai 2014

Primăria Buzău şi Consiliul Judeţean fac angajări

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
1 vot 9971 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Primăria Buzău şi Consiliul Judeţean fac angajări

După ani în şir în care angajările la stat au fost blocate, iar principiul care a funcţionat a fost acela al unei singure angajări la şapte persoane plecate din sistem, instituţiile statului au primit undă verde să recruteze personal.


Ultimele modificări aduse legislației le dau voie instituţiilor din administraţie să facă angajări.


Primăria municipiului Buzău profită de modificările legislative care permit angajarea de personal și organizează concurs pentru 20 de posturi de polițiști locali.


Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău :

“Primăria municipiului Buzău scoate 20 de locuri de poliţişti locali. Este vorba despre cei cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată în vederea asigurării serviciilor de pază şi ordine în şcoli sau în instituţii publice la nivelul municipiului Buzău. Avem foarte multe locuri care nu erau ocupate şi din cauza aceasta trebuia să îi scoatem pe cei de la Ordine şi linişte publică pentru a asigura orele libere sau de concediu pentru partea aceasta de personal contractual.“


Și Consiliul Județean Buzău scoate la concurs mai multe posturi. Sunt căutați specialiști cu experiență, dar sunt și posturi pentru persoanele aflate la început de drum.


 Laurenţiu Gavrilă, secretar Consiliului Judeţean Buzău:  

“La Consiliul Judeţean este organizat un concurs pentru ocuparea unui număr de 4 posturi-2 la Direcţia de Dezvoltare Regională şi 2 la Direcţia Economică. Avem înscrişi 17 candidaţi. Sperăm ca după organizarea concursului să ne desfăşurăm activitatea în condiţii normale. Sunt primele angajări, am decis să facem acest lucru după o analiză temeinică, nu s-a dorit angajarea de dragul angajării. Sunt posturi şi pentru personalul cu mai puţină experienţă şi posturi pentru persoane cu experienţă care vor trebui să intre în pâine de a doua zi“


Și celelate primării din județul Buzău pot organiza concursuri pentru ocuparea unor posturi, acolo unde este nevoie. Primarii au undă verde și nu mai au nevoie de aviz de la Guvern pentru deblocarea posturilor. Singura condiție este să respecte un plafon maxim de cheltuieli.

 Etichete: administratie |  angajari |  consiliu |  primarie
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU