07 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 07 iunie 2017

Primaria a pierdut un nou meci cu politistii locali

Elena Petre alte articole de Elena Petre
4 voturi 3002 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.roPrimăria Buzău primește o nouă lovitură în încercarea de a-i concedia pe polițiștii locali. Cu o amânare de câteva ore, instanța s-a pronunțat, miercuri după-amiază, și a suspendat două hotărâri ale Consiliului Local Buzău care au pregătit terenul pentru o reorganizarea Poliției Locale, urmată de preavize, luna trecută. Ca efect, concedierile vor fi suspendate, iar polițiștii locali vor rămâne în activitate. Pe măsura trecerii timpului, numărul celor rămași în activitate se mișcorează,pentru ca multi dintre  polițiștii ale căror posturi sunt amenințate au preferat să plece către alte locuri de muncă.
Dimineață, la ora la care o instanță a Tribunalul Buzău urma să se pronunțe asupra cererii polițiștilor locali, părțile au aflat că momentul se amână. În acest dosar, polițiștii locali au cerut suspendarea a două hotărâri adoptate de Consiliul Local în aprilie. Atunci, consilierii au anulat vechea organigramă și au pregătit terenul pentru una nouă în care nu mai figurau peste 300 de posturi. Ca efect, polițiștii locali au fost concediați, pentru a doua oară, luna trecută:
În tot acest timp, polițiștii locali au rămas în tensiune, pentru că de decizia instanței depinde soarta lor. Soluția a venit și a consfințit o nouă victorie a polițiștilor locali, confirmată de instanță. Practic, hotărârile Consiliului Local au fost suspendate cât timp ele vor fi analizate, în cadrul altui proces:
Iata solutia instantei
Suspendă executarea Hotararii nr. 93/28.04.2017 a Consiliului Local al Municipiului Buzau si a Hotararii nr. 94/28.04.2017 a Consiliului Local al Municipiului Buzau. Măsura suspendării va dura pana la soluţionarea pe fond a acţiunii in anularea celor două acte administrative.”
,,
Polițiștii locali mai au pe rol mai multe dosare. Într-unul dintre cazuri, Primăria a cerut strămutarea, dată fiind presiunea publică apărută pe marginea subiectului. Dacă judecătorii Curții de Apel Ploiești vor accepta strămutarea procesul va continua la altă instanță.
Între timp, la jumătatea acestei luni, preavizele celor peste 250 de polițiști locali vor expira, iar aceștia vor fi trimiși acasă. În eventualitatea unui recurs, dacă polițiștii vor avea din nou câștig de cauză, ei se vor putea întoarce la lucru. Primăria are drept de recurs în cinci zile de la comuniare. Primarul Constantin Toma a aflat și a comentat soluția, în direct, în cadrul unei emisiuni la care participa Focus TV:,,Nu este o infringere a mea ,este o infringere a tuturor buzoienilor.Platim 4 milioane de euro in plus si toata lumea vrea asfalt,asfalt,asfalt.De unde sa iau banii...",a comentat primarul Toma la emisiunea Sens Direct

Etichete: locali |  pierdut |  politistii |  Primaria
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 1   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU