23 [FEB 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 23 februarie 2017

Primăria a încheiat colaborarea cu Sălcuţan

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1233 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Primăria Buzău a încheiat colaborarea cu avocatul Lucian Sălcuţan, cel alături de care municipalitatea a înregistrat eşecuri repetate în lupta cu reprezentanţii Companiei de Apă Buzău. După ce toate încercările autorităţilor locale de a-şi impune punctul de vedere în şedinţele Adunării Geenerale a acţionarilor Companiei de Apă, avîndu-l pe Lucian Sălcuţan drept reprezentant, au fost sortite eşecului, Primăria a pus punct colaborării cu avocatul. În şedinţa de astăzi a Consiliului Local Municipal Buzău, aleşii au votat revocarea mandatului lui Lucian Sălcuţan de reprezentare a municipalităţii. 

Între timp, însă, lupta dintre primarul Constantin Toma şi reprezentanţii Companiei de Apă Buzău continuă. Edilul-şef este decis să nu facă nici un pas înapoi ci să meargă mai departe. Astfel, va încerca să convoace statutar o nouă şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor Companiei de Apă. Pentru asta, primarul Constantin Toma va cere avizul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, cea care controlează activitatea companiei, ca pe ordinea de zi să fie incluse subiectele pe care le urmăreşte municipalitatea.
 
Municipalitatea, în calitate de acţionar majoritar al Companiei de Apă Buzău, urmăreşte să schimbe membrii consiliului de administraţie al societăţii astfel încît să poată face următoarea mutare, şi anume schimbarea directorului Companiei de Apă, Ionel Tescaru. Pe de altă parte, primarul municipiului solicită schimbarea actului constitutiv al societăţii. Reamintim, la începutul acestei luni a fost programată Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Apă, şedinţă care nu s a mai ţinut în cele din urmă. Pe de o parte, a fost respins mandatul avocatului Lucian Sălcuţan, trimis de Primărie întrucît nu era angajat al administraţiei locale, pe de altă parte nici șefa de Personal din Primăria Buzău nu a fost acceptată pe motiv că a avut o procură acordată în condiții care nu sînt reglementate de lege.Etichete: colaborarea |  incheiat |  Primaria |  Salcutan
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU