03 [SEP 15] ACTUALITATE Buzau
Joi, 03 septembrie 2015

Primar învins de hîrtia igienică

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1043 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Tribunalul Buzău judecă astăzi la Secţia contencios administrativ şi fiscal, cererea primarului comunei Năeni, Marian Apostol, de anulare a unui ordin al Prefectului cu privire la încetarea înainte de termen a mandatului de primar. Apostol a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate în urmă cu doi ani, din cauza unor baxuri de hîrtie igienică cumpărate de primărie de la magazinul soţiei. 

 „Apostol Marian a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucît, în timpul exercitării mandatului de Primar al Comunei Năeni, Jud. Buzău, a avizat plata a 3 facturi emise de către societatea în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat unic și soția sa funcția de administrator, în sumă totală de 3.532,03 Lei. Astfel, Apostol Marian a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii […]  sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”, se arată în decizia ANI.

Apostol a atacat decizia ANI în instanţă, însă a pierdut procesele şi prin urmare Prefectul judeţului a emis, aşa cum cere legea în astfel de situaţii, ordin de încetare a mandatului de primar înainte de termen, ordin pentru care astăzi a fost fixat termen la Tribunalul Buzău. Etichete: învins |  hîrtia |  igienică |  Primar
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU