BREAKING NEWS Buzau
10h 13' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 14 martie 2017

Prima mare înfrîngere al lui Toma! Poliţiştii locali au cîştigat definitiv procesul cu Primăria (reacţia primarului)

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
8 voturi 15429 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [10:13] 15 MAR 2017 ›
Primarul Constantin Toma spune că va respecta hotărîrea instanţei de la Ploieşti, pe care o va pune în aplicare: 
„S-a menţinut suspendarea. Să fie sănătoşi. Nu am ce să comentez. Vom pune în aplicare decizia şi vom vedea ce se va alege de Buzău. Bineînţeles că mă voi bate să obţin rezultatele cele mai bune, chiar în această situaţie foarte proastă”.UPDATE [21:24] 14 MAR 2017 › După aflarea veştii de la Ploieşti, primarul Toma a declarat pentru Campus tv că deciza instanţei blochează Buzăul şi Primăria.  „Sînt pierderi mari, în primul rînd datorate acestui fond de salarii imens pentru Poliţia Locală, care se ridică la peste 4 milioane de euro anual. În acelaşi timp, sînt pierderi potenţiale extraordinar de mari şi pierderi, inclusiv, în lucrul nostru cu cetăţeanul pentru că, blocînd organigrama, nu putem atrage fonduri europene. Mîine se va debloca, Ghidul solicitantului pe POR, Axa 4 de Mobilitate urbană. Nu putem să lucrăm la aceste proiecte, nu are cine ,deoarece avem oameni foarte puţini. Avem lipsă vreo 13 oameni numai la Direcţia Economică. Nu putem să strîngem taxele, iar oamenii sînt foarte supăraţi că stau la o mulţime de cozi. Avem 740 de procese pe  Legea 10/2001 , dosare depuse, atenţie, de restituiri de acum 15-16 ani. Este inadmisibil! În acelaşi timp, avem cîteva sute de procese pe rol în toate instanţele, la Buzău, Ploieşti, Dîmboviţa, Braşov. Nu avem oameni să-i trimitem acolo. Deci, practic peste tot, avem lipsă de oameni”.


Curtea de Apel Ploieşti a respins recursul Primăriei Buzău împotriva deciziei Tribunalului Buzău de suspendare a hotărîrii CLM prin care peste 300 de poliţişti locali erau concediaţi, transmite Biroul de relaţii publice al instanţei din Ploieşti. Decizia Curţii de Apel este definitivă, astfel, poliţiştii locali îşi pot relua posturile.

În toamna anului trecut, Tribunalul Buzău a decis că poliţiştii locali care primiseră preavize trebuie menţinuţi în activitate: “Admite cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamanţi împotriva Municipiului Buzău prin Primar, Primarului Municipiului Buzău şi Consiliului local al Municipiului Buzău(…). Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 193/18.10.2016”, se arată în soluţia instanţei de fond, care ulterior a fost atacată cu recurs la secţia Contencios administrativ. Decizia de atunci a dus la suspendarea noii organigrame a Primăriei, ceea ce automat a dus la blocarea angajărilor.


Poliţiştii locali spun că astăzi, s-a demonstrat în instanţă că au avut dreptate şi că angajarea lor a fost legală: 
„Pentru noi e un nou început. S-a văzut cine are adevărul. Deja sîntem în posesia raportului Curţii de Conturi şi o să dăm şi public acea sumă extraordinar de mare s-a pus în cîrca poliţiştilor locali, care, efectiv nu aveau de-a face cu aşa ceva. De trei luni, şi buzoienii trebuie să afle adevărul, se plătesc sume mari, intră în buzunarul celor de la firmele private. Noi sîntem legal angajaţi şi am dovedit către instanţă cu documente, nu aşa cum a zis domnul primar şi cei de la Curtea de Conturi”, a declarat Vasile Ene, reprezentantul poliţiştilor locali. Etichete: înfrîngere |  cîştigat |  definitiv |  locali |  Poliţiştii |  Prima |  Primăria |  procesul
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 3   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU