13 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 13 septembrie 2019

Prima femeie general de la comanda Spitalului Militar și amintirile din școala buzoiană

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 3408 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Prima femeie comandant din istoria  Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” este o buzoiancă, o performanță pe care Buzăul a răsplătit-o acordându-i gen. mr. prof. univ. dr. Florentina Ioniță Radu, titlul de cetățean de onoare al municipiului Buzău. Invitată la emisiunea Jurnal de Viață, de la Medika TV, gen. mr. prof. univ. dr. Florentina Ioniță Radu a vorbit despre relația specială cu profesorii care au îndrumat-o în școala generală și în liceu: ”Aș vrea să le transmit și pe această cale, dascălilor mei care mai sunt în viață, de la Școala generală numărul 11 și de la Colegiul ”B.P. Hașdeu”, toate mulțumirile mele pentru că, dacă astăzi sunt ceea ce sunt, li se datorează, în mare parte, pentru că m-au format, pentru că am pornit în viață într-un anumit fel și pentru că m-au îndrumat să aleg calea dificilă.”


Comandantul SUUMC a vorbit și despre alegerea medicinei, o opțiune care s-a conturat în anii de gimnaziu, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru chimie. ”Când mi-am descoperit pasiunea pentru chimie, mi-am dat seama că cel mai bine pentru firea mea și pentru a studia această materie, ar fi să aleg medicina…Profesoara mea de chimie din școala generală mi-a spus că trebuie să merg la Hașdeu, la profilul real, să studiez matematica pentru că trebuie să mi se formeze o gândire pe model matematică. Și am ascultat-o!”


Nu în ultimul rând, gen. mr. prof. univ. dr. Florentina Ioniță Radu a adus în discuție relația specială cu mentorul său, profesorul de chimie Cezar Dumbravă. ”Vreau să le mulțumesc tuturor profesorilor mei de la B.P. Hașdeu dar, în mod special, domnului profesor Dumbravă pe care l-am urmat la fiecare clasă. Dacă eu eram la Clasa A și, în anul următor, profesorul Dumbravă nu mai lua clasa A și lua clasa B, eu mă mutam la B. Așa l-am urmat, tot liceul, spre uimirea colegilor mei care fugeau de el, fiind un profesor foarte exigent.” a povestit comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”


Ediția în care a fost invitat comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”, poate fi vizionată, la Medika TV, în reluare, sâmbătă, de la ora 17,00 și ora 21,00, și duminică, de la ora 17,00.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU