26 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 26 septembrie 2019

Președintele CJ: ”Firmele care distribuie lapte și corn să respecte gramajul, rețeta și programul școlar. Se pot face plângeri penale”

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 3140 vizualizari 0 comentarii

Firmele care au câștigat licitația în vederea distribuirii produselor guvernamentale în școlile buzoiene, notificate de Consiliul Județean, după o serie de nereguli legate atât de calitate cât și de modul în care se împart alimentele elevilor.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat joi că a trimis adrese către firmele care au câștigat licitațiile și care și-au luat angajamentul de a distribui copiilor din județ, în bune condiții și de calitate, lapte și corn, în fiecare zi. Mai multe  nereguli constatate în derularea programului guvernamental, de la cornuri mucegăite, la împărțirea produselor când copiii sunt deja acasă, au dus la notificarea acestor firme                    
”S-au semnalat  anumite nereguli, de la calitatea produselor până la întârzieri în distribuirea lor. Am notificat firmele care oferă aceste servicii. Oamenii din Consiliul Județean au făcut deja deplasări și au luat legătura cu firma. În notificări le-am cerut produse de calitate, gramaj și rețete respectate, mai ales să respecte programul școlar, că degeaba aduci mere, lapte corn, la ora 3 după amiaza, dacă sunt copiii acasă”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.  
Și după ce Prefectura a dispus controale în școli iar acestea au fost demarate deja, și conducerea Consiliului Județean a anunțat că se vor face verificări săptămâna viitoare iar firmele care se ocupă de distribuirea produselor în școli vor fi sancționate dacă vor fi prinse că nu respectă legea. Sancțiunea poate merge până la plângeri penale.
 ”Săptămâna viitoare, dar sper să nu se ajungă aici, vor fi începute noi controale, pentru că numai așa se poate la noi. Dacă se găsesc nereguli și atunci se va merge de la sesizarea OPC până la plângeri penale. Firma care a câștigat licitația știa care sunt  condițiile din caietul de sarcini, și-a asumat, trebuie să ducă programul asa cum e stabilit”, a mai spus Neagu.  

Reprezentanții Consiliului Județean-instituție care a organizat licitația pentru achiziționarea produselor din programul pentru școli- au făcut și un apel: acela ca toți cei implicați, de la părinți până la profesori ori instituții de control să ia atitudine și să anunțe atunci când constată nereguli în derularea programului din școli

Pe de altă parte, autoritățile fac apel ca reclamațiile să fie întemeiate. Nici rezilierea contractului nu este o soluție, mai spune președintele CJ Buzău, dar dacă se constată că furnizorii își încalcă obligațiile asumate, se vor lua măsuri severe:  ”Sper că nu se va ajunge la rezilierea contractului. Când se reziliază contractual, copiii nu mai beneficiază de produse, dar dacă lucrurile nu se vor înscrie într-o normalitate se poate ajunge la reziliere. Până una alta, aș ruga instituțiile să-și facă treaba. Firma poate fi amendată, poate fi penalizată.

Anul acesta, la Buzău, de distribuirea cornurilor în școli se ocupă o asociere de două firme din Turda și Galați. În total, pentru cornurile distribuite elevilor din tot județul vor fi cheltuiți aproape 12,6 milioane de lei, fără TVA.  


Etichete: Buzău |  distribuie |  școlar |  Firmele |  gramajul |  lapte |  penale |  plângeri |  Președintele |  programul |  rețeta |  respecte
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU