30 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 30 octombrie 2019

Premieră pentru Muzeul Județean Buzău

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 3019 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Premieră pentru Muzeul Județean Buzău


Piese din patrimoniul a două muzee din Regiune, pot fi admirate, în această perioadă peste granițe, în cadrul unei manifestări culturale de amploare din Belgia. Muzeul Județean Buzău și Muzeul Județean Ialomița au fost selectate să ia parte la festivalul Europalia, unde sunt expuse sute de artefacte și seturi de piese antice descoperite pe teritoriul țării noastre.

Ediția de anul acesta a festivalului, a 27-a, este dedicată țării noastre. Muzeul Național de Istorie a României și 18 muzee din țară, printre care cel din Buzău și cel din Slobozia, au trimis  exponatele în Belgia, pentru a fi prezentate în două unități culturale de aici. Muzeul Județean Buzău participă pentru prima data la un asemenea eveniment iar piesele descoperite pe teritoriul județului și trimise în Belgia formează baza uneia dintre expozițiile culturale de peste granite.
Este pentru prima dată când muzeul nostru este invitat să participe la așa ceva. Sunt mai multe segmente, expoziții, iar muzeul nostru a fost invitat la două dintre ele. Este vorba despre expoziția dedicată civilizației dacice care va avea loc  la Muzeul Galo- Roman de la Tongeren si unde participăm cu statueta pe care tot publicul nostru o cunoaște-lupul de la Cârlomănești și un alt set de obiecte, descoperiri atribuite culturuii Monterou vor fi găzduite de Muzeul de la Liege”, a declarat directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel  Costache.
Exponatele vor putea fi admirate de belgieni până în primăvera anului viitor. La edițiile din anii trecuți, aproximativ 1,5 milioane de vizitatori au luat parte la Festivalul Europalia.Etichete: Buzău |  Județean |  Muzeul |  pentru |  Premieră
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU