09 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 09 iulie 2019

Pregătiri de iarnă: aproape 80 de cereri de ajutor pentru centrale, aprobate de Primărie

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 2021 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

 Au scăpat de grija încălzirii locuinței iarna viitoare și și-au montat centrale termice de apartament. Este cazul a cinci familii din municipiul Buzău care au solicitat ajutor financiar municipalității pentru a avea asigurată căldura în locuințe, după ce au decis să renunțe la serviciile Regiei Autonome Municipale.
 
 Din luna mai, de când s-au putut depune cereri pentru acordarea ajutoarelor de urgență, și până în prezent, aproape 80 de cereri depuse de buzoieni au fost aprobate. Dosarele buzoienilor au fost analizate și după ce autoritățile din Palatul Comunal și-au dat acceptul, s-a trecut la pasul următor și anume montarea efectivă a centralelor. Până acum, procedurile au fost încheiate în cazul a cinci familii. Buzoienilor le-au fost montate centralele iar firmele și-au primit deja banii.
 
 „Până astăzi s-au depus 71 de cereri. Au fost, mare parte dintre ele, lucrate și aprobate, sunt în curs de instalare centralele termice și efectuarea recepției, vizitei pentru recepție. De asemenea, au fost plătite 5 instalări de centrală, 5 dosare. Plata făcută către firmele care au instalat centralele”, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială din Primăria Buzău, Gabriela Antonescu.
 
 Săptămânal, zeci de persoane trec pragul Direcției de Asistență Socială Buzău și întreabă în ce condiții sunt acordate ajutoarele financiare de urgență. În timp ce mulți au reușit să întocmească dosarele complete, alții au făcut cale întoarsă pentru că nu îndeplineau criteriul principal, și anume un venit maxim pe membru de familie de 1263 lei. Au fost numeroase cazuri în care buzoienii depășeau plafonul cu câțiva lei. Situația s-ar putea schimba, însă, întrucât primarul Constantin Toma a decis majorarea cuantumului venitului maxim până la 1600 de lei. Dacă aleșii locali vor aproba propunerea edilului șef, atunci numărul beneficiarilor ajutorului de urgență va fi mult mai mare.
 
 „În fiecare zi sunt persoane care depun dosare sau vin și se interesează ce documente sunt necesare. Undeva la 5-6 dosare, 5-6 persoane care vin și se interesează, urmând ca zilele ce vin să depună și cererea pentru analizare și acordare acestui ajutor de urgență. Dacă va crește marja veniturilor, până la 1600 pe membru de familie, se vor încadra și alte persoane care acum au fost respinse sau restricționate de nivelul veniturilor. Dar au fost persoane care pentru câțiva lei, zeci de lei, depășeau acel venit de 1263 de lei și nu mai făceau obiectul acestui ajutor.”, a mai spus Gabriela Antonescu.
Potrivit proiectului propus de autoritățile locale, buzoienii cu venituri de până în 1200 de lei vor primi o sumă de maxim 7 mii de lei iar în cazul celor cu venitul de până în 1600 lei, suma se va înjumătăți.


Etichete: ajutor |  aproape |  aprobate |  centrale |  cereri |  iarnă |  pentru |  Pregătiri |  Primărie
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU