22 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 22 august 2019

POVESTE DRAMATICĂ: buzoiancă sechestrată și maltratată în Spania

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2719 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

O buzoiancă de 24 de ani a fost salvată de polițiști din mâinile unor marocani care au sechestrat-o și abuzat-o sexual. A fost organizată o amplă operațiune internațională pentru salvarea tinerei care era ținută captivă într-o localitate din sudul Spaniei.

Sesizarea a fost primită pe 16 august de la un cetățean român stabilit în Germania. Acesta a povestit că a avut mai multe discuții pe Facebook cu tânăra din Spania și așa a aflat despre situația ei dramatică. Tânăra era ținută cu forța într-un apartament din localitatea Mozon, provincia Huelva, de un cetățean marocan. Cel care a sesizat Poliția a explicat și faptul că fata este maltratată și abuzată sexual. În câteva ore s-a pus în mișcare un mecanism de cooperare internațională pentru salvarea tinerei. 

Imediat după primirea sesizării, polițiștii din cadrul Serviciului de Investihgații Criminale Buzău, sub coordonarea șefului Inspectoratului, au demarat de urgență activități specifice și au informat Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, realizând astfel schimb de date și informații necesare salvării persoanei în cauză. În baza datelor furnizate, în numai 8 ore de la sesizare, autoritățile spaniole au reușit să găsească victima în imobilul indicat de polițiștii buzoieni, fiind vorba de o tânără de 24 de ani” , a declarat inspectorul principal Ane Marie Vrapciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Buzău. 

Când au găsit-o polițiștii, tânăra se afla într-o stare deplorabilă, cu urme de arsuri pe mâini și de tăieturi. Inițial, buzoianca a declarat că stă de bună voie în acea locație. Tânăra a fost ridicată și dusă într-un spital. Când s-a simțit în siguranță, ea a recunoscut că este ținută cu forța. Autoritățile au luat decizia să o cazeze într-un Centru de Protecție împotriva Violenței. Polițiștii iberici continuă cercetările. 

În apartamentul în care se afla tânăra, locuiau mai mulți cetățeni marocani. În locație s-au găsit și droguri, dar și mai mulți bani. Există inclusiv bănuiala că fata era exploatată sexual. Ancheta va stabili și cum a ajuns tânăra în Spania și dacă a fost victima unei rețele de traficanți de carne vie.

Tânăra este originară din Scorțoasa, județul Buzău. Ea este plecată de mai mulți ani în Spania și ultima dată a fost acasă, în Buzău, în 2018.

 

 Etichete: buzoiancă |  DRAMATICĂ |  maltratată |  POVESTE |  sechestrată |  Spania
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU