27 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 27 iulie 2017

Posturi puţine, candidaţi mulţi la Titularizare

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1976 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Mulţi candidaţi, ofertă săracă. Este ceea ce s-a întîmplat anul acesta în învăţămîntul buzoian unde a fost concurenţă acerbă pe cele cîteva zeci de posturi pe perioadă nedeterminată, cu o viabilitate mai mare de 4 ani. Chiar şi aşa, multe dintre posturi au rămas neocupate. După ce marţi au fost afişate rezultatele finale la examenul de titularizare, ieri a avut loc şedinţa de repartizare pe posturile vacante. O şedinţă la care au participat doar cadrele didactice care au promovat examenul de titularizare, adică cei care au obţinut cel puţin nota 7.

La Buzău, jumătate din cei peste 300 de dascăli înscriși la examen au luat nota șapte, ceea ce le permite să se titularizeze. Numărul posturilor vacante este însă mult mai mic decît cel al candidaţilor aşa că mulţi dintre dascăli vor rămîne suplinitori calificaţi. "La nivelul judeţului sînt 60 de posturi pe perioadă nedeterminată, cu viabilitate peste 4 ani şi 164 de candidaţi care vor dori să ocupe aceste posturi. Bineînţeles că ocuparea lor se va face în ordinea medie de departajare aşa cum este afişat şi pe site-ul Inspectoratului şi aşa cum prevede şi metodologia", a declarat  inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Buzău, Daniela Palcău. Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat în învăţămîntul primar unde pe 7 posturi au candidat 51 de dascăli. "Cele mai multe, sînt, 7 la învăţămînt primar, posturi pe care candideză 51 de candidaţi cu note peste 7, aşadar sperăm ca în anul acesta şcolar să avem cadre bine pregătite care vor preda în sistemul de învăţămînt din judeţul Buzău", a mai spus Daniela Palcău.

În funcţie de medie

Repartizarea pe posturile titularizabile s-a realizat în funcţie de media fiecărui candidat astfel că doar cei cu note foarte mari au reuşit să obţină postul dorit. Deşi numărul dascălilor care puteau obţine un post titularizabil a fost mult mai mare în comparaţie cu numărul posturilor, doar 23 din cele 60 de posturi vacante au fost ocupate. Asta pentru că fie au fost discipline pentru care nu a optat niciun cadru didactic, fie au fost candidaţi care nu au întrunit toate codiţiile necesare ocupării posturilor respective. Astfel, catedrele rămase neocupate vor fi repartizate într-o şedinţă viitoare, şi vor fi ocupate de suplinitori pe o perioadă determinată. Candidaţii repartizaţi în urma şedinţei de astăzi au obligaţia de a se prezenta la post pînă cel tîrziu la finele lunii august în vederea încheierii contractului individual de muncă.Etichete: candidaţi |  mulţi |  Posturi |  puţine |  Titularizare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU