09 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 09 octombrie 2017

VIDEO Porci crescuți printre cadavre de animale, vînduți apoi în tîrg

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 2253 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Poliţiștii locali însoțiți de comisarii Gărzii de Mediu au descoperit ieri un crescător de porci care își hrănea animalele cu cadavre şi resturi animale. Animalele erau apoi vîndute la un tîrg săptămînal care se organizează fără autorizațiile necesare în apropierea muncipiului Buzău. Unele surse din rîndul instituțiilor implicate în controlul de ieri susțin și că animale crescute în ferma ilegală ajung și la cîțiva producători de mezeluri din municipiul Buzău.  

Descoperirea a fost făcută luni dimineață, în urma unui control efectuat în comun de Poliţia Locală Buzău, reprezentanţii Gărzii de Mediu și ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău şi Direcţia de Sănătate Publică Buzău, în zona staţiei de epurare de lângă podul de la Vadu Paşii. La fața locului, echipa de control a găsit o împrejmuire cu gard de plasă sudată a unui teren ce aparține domeniului public și pe care sunt construite mai multe anexe, unde cetățeanu cu pricina creştea oi, vaci şi porci. Tot aici s-au descoperit și două gropi în care s-au aruncat resturi de cauciucuri arse, deşeuri din plastic şi folie, reziduuri din materiale de construcţii şi gunoi de grajd, dar și deşeuri de origine animală, provenite din sacrificări. Proprietarul crescătoriei ilegale de animale  a încercat să se apere spunîndu-le polițiștilor că își hrănește animalele cu oase cumpărate de la carmangerie. Legat de posibilitatea ca o parte din animale să ajungă la producătorii de mezeluri din municipiul Buzău, reprezentanții DSV spun că nu există o dovadă în acest sens. ”Ca să se poată dovedi că îşi vinde porcii în târg, trebuie prins în fapt. Oricum, în urma controlului, proprietarul a fost sancţionat de instituția noastră cu amendă de 800 de lei pentru că avea în proprietate animale neidentificate”, a declarat Ciprian Botezatu, director DSV Buzău.    

În urma constatărilor, crescătorul de animale a primit patru amenzi în valoare totală de 2.450 lei.  Etichete: animale |  cadavre |  crescuți |  Porci |  printre |  vînduți
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU